Kimseyi kötülemek karalamak v.s. de istemiyorum ancak, gerçekten yeter artık....
Be ayarsız adamlar, bu zımbırtıyı taktırdığınız günden beri selektör yapıyorlar size, ya ayarı bozuktur, yada yukarıda arkadaşların dediği mercekli-merceksiz, orijinal-çakma v.s. olduğundandır... Bir çok kişide xenon var efendi gibi kullanıyorlar, rahatsız etmiyorlar....
Dediğim gibi zaten onlar kendilerini biliyor çünkü birtek ben, sen, o, değil herkes rahatsız olup selektör yapıp uyarıyor...
***Bu şekildeki araçların plakalarını alıp şikayet etsek, sonucu ne olur???? Ekipler v.s. ilgilenirmi??? yoksa Fahri polislere mi bildirelim?????
Bir çok kez başıma geldi bu şekilde durum ancak, bir önceki kullandığım aracımla Ş.içi çokda geniş olmayan bir yolda, sağlı sollu araçlar parketmiş zaten, karşıdan öyle bir geliyorki, dönemeç olduğundan araç daha çok gerideyken bile ışığı nekadar önden haber veriyor geldiğini...
Sonunda aracıda gördüm ve o andan itibaren görüş sıfır.... İmkansız bir yer görmek, okadar kamaştıki gözlerim kısıyorum göremiyorum... Hızımda 50Km/h anca idi...
Hemen durdum ancak arkamdan araç geliyordu (İyiki bana vurmadı oda) ani duramadım ve sağda park etmiş Volvo S40 a çok hafif tamponunun köşesinden dokundum.
(( Olaydan sonra esnaftan aracın kimin olduğunu bulup anlattım durumu, 2-3 küçük çizik vardı, ne ise karşılayacağım dedim zararınızı, ister boyatalım isterseniz servisten değiştirelim dedim, adamda insaflı çıktı 2-3 çizikten bişey olmaz, zaten sen de suç yok dedi sağolsun )).
Aslınca çok sakin bir yapım vardır ancak, o sinirle indim araçtan baktım ışığa takılmış parlak aracımız.... Açtım kapısını tam kötü söz çıkacak ağzımdan, Okuldan hocam çıktı.... TAnıdı beni, ismimle hitap etti... Dedim böyle böyle, kusura bakma oğlan meraklı o yaptırmış farkındayım aslında ama..... kem küm.... Ayıp oldu belki ama, bırak fakültedeki çocuklarıda, kendi çocuğuna eğitim ver biraz dedim... Çektim geldim.. Bir daha da görmedim zaten...
Allahtan bir araca vurdum, ya karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaya olsaydı sıkışsaydı.... Allah göstermesin....
Birde bu Xenon'lar okadar da ucuz değiller, dediğim gibi anlamam xenon dan ama, netten baktım... Bunu taktıran bir vatandaşa da trafik cezası koymaz gibime geliyor.......
Dediğim gibi şikayet edilse, durum ne olur??? Muhattap alınırmıyız????