en hafif frenlerde bile abs devreye giriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugraGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Baskı balata değşşirken farkında olmadan bir yerlerde hasar oluştu diye düşünüyor insan ozaman.Şanzumanın hemen üstünde hidrolik blok ve kart bulunuyor.Fren hortumlarıda o bölgeden geçiyor.Ayrıca sensör kabloları felanda yakın o taraflara.
Ama aklıma gelen en önemli birşeyde şu: şanzumanı bloktan ayırıyorlar ve doğal olarak sol akis tam oturmamış olabilir yada bir şekilde montaj anındaki olası hatadan dolayı poryadaki sinyal oluşumunu sağlayan pencerelerin konumu sensör hizasından kaymış olabilir.

Baskı balata değşşirken farkında olmadan bir yerlerde hasar oluştu diye düşünüyor insan ozaman.Şanzumanın hemen üstünde hidrolik blok ve kart bulunuyor.Fren hortumlarıda o bölgeden geçiyor.Ayrıca sensör kabloları felanda yakın o taraflara.
Ama aklıma gelen en önemli birşeyde şu: şanzumanı bloktan ayırıyorlar ve doğal olarak sol akis tam oturmamış olabilir yada bir şekilde montaj anındaki olası hatadan dolayı poryadaki sinyal oluşumunu sağlayan pencerelerin konumu sensör hizasından kaymış olabilir.
Emre abi şanzımanı komple sökülmüyormu ve o sırada akslarda çıkmıyormu yerine taktıkdan sonramı oturmuyor demek istedin eğer öyle olsa ses yapar frene basmazkende... ama dediğin bi ihtimal ... benimde aklıma şu geldi sizin aracınızın şanzımanı tellimi yoksa hidrolik iticilimi hidrolik iticiliyse fren hidroliğini kontrol edin gerekiyorsa hidroliği değiştirip frenlerin havasını alın daha iyi bi frenleme olacağına inanıyorum ancak her sağlam diş derinliği olan lastikte sağlıklı olmaz deforme oluşmuş zamanla hamur yoğunluğunu kaybetmişde olabilir yani malzeme yorulmuş olabilir ancak lastikler sağlam görünüyor da olabilir... aklıma bi sorun daha geliyor ama o parça nın şimdiye kadar arızalndığını ne gördüm ne duydum abs hidrolik ünitesi içerisinde selenoid valfler var hidroliğin geçişine sensörlerden aldığı hız bilgisine göre kesip bırakıyor hidroliği eğer o selenoid valfler sorunluysa teker kızaklamadan da yani hız farkı olmadanda hidroliği kesip bırakabilir geniş kapsamlı araştırma yapmak lazım tekerlek hız sensörlerinde sorun olsa arıza lambası yakar zaten sorun olsa sert frenlemede abs devreye girmez.

Ya işte görmeden incelemeden ancak bu kadar söylenebilir.Belki daha basit.
Nerede değişti ki baskı balata acaba?

sorun çözülmüştür ilgilenen herkese tek tek teşekkür ediyorum

bilgisayarın sorun göstermemesi yüzünden bu kadar ugrastırdı.

dikkatli gözlerle bakıldıgında sol ön tkerin sensörünü tutan parca hafi oynamıs bu nedenle sensör düzenli bilgi alaamyıp abs yi devreye girme komutu vermiş.

sorunum sensörü tutan parcanın aayarlanp sıkılmasıyla düzeldi.

ilk bakılcak yeri nasıl farketmediniz derseniz haklısınz. çok dikkatli bakmak gerekmiş mm lik bii fark neler yapıo.

Tahmin ettiğimiz gibi.İyi ya , çözüldüğüne sevindim.Geçmiş olsun.

montaj anındaki olası hatadan dolayı poryadaki sinyal oluşumunu sağlayan pencerelerin konumu sensör hizasından kaymış olabilir.

abi çıktısını alıp servise öle gitcem yorumların:) birebir bu durum çıktı

Geri