en hafif frenlerde bile abs devreye giriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugraGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bugraGT

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
en hafif frenlemelerimde, köklemedigim halde yavaslamak için hafif bi dokunusumda bile

abs den civvt ciivvt o bililnen ses geliyor ve devreye girdigini hissedebiliyorum.

işin kötü yanı tech1 cihazında hiç bir sorun göstermiyor.

ön 2 tkerdeki abs sensörlerimde yeni.

sorunu bulamadık daha önce başına gelen oldumu yada bi fikri olan??

sürüş keyfi sıfırın altında çok sinir edici bi durum.

kışın buzlu yolda en ufak frende abs deevreye gierer bilirsiniz ben onu yazın yaşıyorum işte.

ayrıca sert frenlemede abs nin faydası vardır elbette ama hafif frenlemede abs nin gereksiz yere devreye girmesi yavaslama süremi uzatıyor.

frenlerin bi tutup bi bıraktıgını hissedebiliorsunuz üstelik bunu hisseden sadece söför değil aractaki herkes farkedip tedirgin oluyor:(

Son düzenleme:
en hafif frenlemelerimde, köklemedigim halde yavaslamak için hafif bi dokunusumda bile

abs den civvt ciivvt o bililnen ses geliyor ve devreye girdigini hissedebiliyorum.

işin kötü yanı tech1 cihazında hiç bir sorun göstermiyor.

ön 2 tkerdeki abs sensörlerimde yeni.

sorunu bulamadık daha önce başına gelen oldumu yada bi fikri olan??

sürüş keyfi sıfırın altında çok sinir edici bi durum.

kışın buzlu yolda en ufak frende abs deevreye gierer bilirsiniz ben onu yazın yaşıyorum işte.

ayrıca sert frenlemede abs nin faydası vardır elbette ama hafif frenlemede abs nin gereksiz yere devreye girmesi yavaslama süremi uzatıyor.

frenlerin bi tutup bi bıraktıgını hissedebiliorsunuz üstelik bunu hisseden sadece söför değil aractaki herkes farkedip tedirgin oluyor:(

bu durumda zemin ve lastiklerin çok önemi var, lastik diş derinliklerin yeterli değil veya bozuksa dediğin mümkündür, yada gevşek zeminde kullanırken oluyorsa yapar o şekilde.

ardanın dediği doğru; abs lastiklerle ilintili bir sistem. yumuşaklığı kaybolmuş, diş derinliği azalmış, yol tutuşu kötüleşmiş lastikler absyi gerekli gereksiz tetikler.

Lastiklerden ya da zeminden olmayıp araçta teknik bir sorun olduğundan emin isen;
Hidrolik blok üzerindeki elektronik kartın bağlantılarını kontrol ettikten sonra kartıda denemek gerekir.2. ihtimal ise Hidrolik bloktan olabilir.Sensörlerin yeni olduğunu düşünerek ilerlersek tabiki.

Sensörlerin voltajları ölçülerek fikir edilebilir, önden çıkan eski sensörlerin sağlam ise deneme amaçlı olarak arkaya takabilirsin.
Kart ise 3 vidaya bakıyor.Yakın bir astra-vectra' cı arkadaşından bile deneyebilirsin.
Blok ve kart olucaktı bir arkadaşta ama sen bulamazsan bi soruştururuz bakalım.Ama diğer arkadaşlarında dediği gibi öncelikle lastik-zemin gibi dış etkilerden olmadığına emin olmalısın.

Bende lastiklerden bu sorunu yaşamıştım yumuşaklığını kaybettiği için tutmuyormuş çoğu zeminde ama eğer problem bundan değilse en açıklayıcı cevap respect abimden gelmiş zaten:rock

bendede aynısı oluyordu aracı ilk aldığımda, fakat lastikler bitikdi arabada değiştirdim sorun çözüldü. böyle birşey olabilirmi acaba

lastiklerden değil ondan eminim diş derinlikleri güzel ,zaten sonrun birden bire oldu 1 hafta kullanmadım ankara dısındaydım geldigimde bu sorun kendiliğinden olusmus.

işin en gıcık yanı tech 1 in hiç bir sorun olmadıgını sölemesi.

emre abinin dediklerini deneyecegim.

ilgilenen herkese çok tesekkür ederim.

Son düzenleme:
lastiklerden değil ondan eminim diş derinlikleri güzel ,zaten sonrun birden bire oldu 1 hafta kullanmadım ankara dısındaydım geldigimde bu sorun kendiliğinden olusmus.

işin en gıcık yanı tech 1 in hiç bir sorun olmadıgını sölemesi.

emre abinin dediklerini deneyecegim.

ilgilenen herkese çok tesekkür ederim.

tech 1 bir arıza göstermiyosa aracı çalıştırdıgında abs arıza ikazı yanmıyorsa, önemli bir arıza yoktur. çok zor bi ihtimal şu olabilir taktırdıgın abs sensörlerinden sonra basladı arızam diyorsan orjinal sensör olmayabilir, porya bilyaları sensörü tam okumuyo olabılır. bunun için aracın 4 lastiği yerden kesip tech 1 i baglayıp dört tekeride sırasıyla aynı hızla elinizle çevirin her tekerde cihazın anlık değerlerinden baktıgında aynı hızı görüyosan arıza yoktur. fren ana merkez yada ventenghause da sorun olabılır, senın fren pedalına verdiğin 1kg lik ağırlıgı 3 kg görmesi yerine 5 kg olarak görüyosa buda abs yi tetikler... bunun için iyi bir arıza araştırmacıya göstermen gerekir aracı... ankara içinde yardımcı olabilirim.

diger cevapları okumadımda. bende soyle oldu bu olay.
benimde nerdeyse her frende abs devreye giriyordu. servise gittim. balatalar tamamen erimişti ve çatlamisti. frenler gitmisti yani. degistirdik sorna düzeldi.. senin frenleri bilmiyorum tabi. servisin bakmistir sanırım..

sensörler 1 kaç ay önce değişti aracın tüm bakımları eksiksiz yapılıyor.

aracta frenlemede hiç bi sıkıntı yoktu sehirdısına çıkıp geri döndüm bu aarada debriyaj balatasını değiştirmiş amcam bitik oldugu için.

nolduysa debriyaj balatsı değiştikten sonra oldu.

fren blataları fren diskleri 25 günlük flaan. sorunum debriyaj blatası dğeiştikten sonra oldu ne alaka anlamadım ama çok canımı sıkıyor vizzt vizzt her frene temasımda.

dmein yine bi kaç tur attm sürüş zevki kalmadı ya bilgisyar okumayıncada kimse anlamıyor derdimi:(

Son düzenleme:
Geri