En degerli arazi zorlunun oldu AMA?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpasch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpasch

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
En değerli arazi Zorlu'nun olduKarayolları Genel Müdürlüğü'ne ait ve kamunun önemli arazilerinden biri olan İstanbul Levent'teki 96 bin 505 metrekarelik arazinin satış ihalesinde en yüksek teklifi 800 milyon dolar ile Zorlu verdi.

buraya kadar haber normal. Fakat ben baska birseye deginmek istiyorum.
istanbulda zaten cok az olan yesil alanlarda satiliyor. ya sonra?levette orasi satilmayipta yesil alan olarak korunsaydi daha iyi olmazmiydi? avrupada tüm kentlerde sehirlerin merkezlerinde parklar,yesil alanlar vardir. fakat istanbul? 12 milyonluk bir sehir. cocuklar nerde oynuyacak? yazik ne diim..

tabii benim sahsi görüsüm...

ortak devlete para lazım olduğu için kamuya ait yerleri bu şekilde satmak zorunda kalıyor yoksa dediğin çok doğru...

Kanunda arazinin belirli oranda bir kısmının yeşil alan olarak bırakılması şart koşuluyor diye biliyorum.Bunu haricinde tabi ki bizim de Central Park gibi bir parkımız olsun isterdim.Yine de hiç değilse Belgrad Ormanımız, Caddebostan sahilimiz falan var...

faithless1905' Alıntı:
ortak devlete para lazım olduğu için kamuya ait yerleri bu şekilde satmak zorunda kalıyor yoksa dediğin çok doğru...

hazira dag dayanmaz... ilerde satacak birsey kalmayinca ne olacak?

+kanunda yaziyor su kadari yesil alan olsun, apartmanin garaji olsun v.s. kim uyuyor?

olan cocuklarimiza olacak. beton yiginlari arasinda büyüyecekler.

Butür haberleri duydukça şehir dışına kaçmaya daha da sıcak bakıyorum..İzmir Tire ye yerleşeceğim..Nası bilen varmı oraları ? (:

bence olumlu

:good: ben sızın gıbı dusunmuyorum arkadaslar maalesef.buranın zorlu grubunda kalmıs olması benı sevındırdı acıkcası.nedenıne gelınce yabancı sermayenın elınde kalmamaıs olması ve aynı zamanda yerlı sanayının geldıgı nokta acısından.umarım zorlu grubu bu bolgeye yapacagı yatırımla bazı ınsanlara ekmek kapısı olur.saygılar....

Orman var yakıyoruz,arazi var satıyoruz devlette şaşırdı ne yapacağını...İstanbulda gidilmek istendikten sonra çok park,orman ve mesire alanı var..Hayırlısı olsun ne diyelim...

hayırlısı neyse öle olur inş.

skyeye' Alıntı:
Kanunda arazinin belirli oranda bir kısmının yeşil alan olarak bırakılması şart koşuluyor diye biliyorum.Bunu haricinde tabi ki bizim de Central Park gibi bir parkımız olsun isterdim.Yine de hiç değilse Belgrad Ormanımız, Caddebostan sahilimiz falan var...

Ama şöle bi durum var eğer Central Parkımız olsaydı emin ol şarapçılardan balicilerden geçilmezdi ordan.. ne yazıkki! yanlış anlaşılmasın bende yeşili sewen bi insanım ama bizim toplumumuz adam olmaz!!!!...

dünyanın her yerindeki büyük şehirlerde devasa parklar war türkiyedede kıytırıktan
parklar war....

Geri