en çirkin otomobiller

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dnanor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iki numaramda mercedes cakmasi
kia opirus
01.jpg

Citroen döşova'yı (ki 2CV yazılır, döşova okunur, namı diğer çirkin ördek yavrusudur ve dünyanın en çok satan ve en kült, en ikon arabalarından birisidir, temiz ve bakımlı onbinlercesi hala tıkır tıkır yürür) bu listeyi koyanın aklına şaşarım. Muhtemelen salak bir Amerikan bebesidir, hiç bir şekilde de bir arabanın nasıl siyasi bir imge haline geldiğinden, bir dönemi yansıttığından (68 kuşağı) haberi yoktur bu haberi yapanın.

Aynı zamanda yukarda ultra çirkin dediğiniz Fiat Multipla da, millet mono space ne ola ki diye aval aval bakınırken üretilmiş, üretildiği tarihin ötesinde ve Fiat'ı bir dönem ayakta tutmayı başarmış bir modeldir, Avrupa'da çirkin görüntüsüyle beraber en çok satan otomobillerden birisi olmuştur, garip ama gerçek :)

Citroen döşova'yı (ki 2CV yazılır, döşova okunur, namı diğer çirkin ördek yavrusudur ve dünyanın en çok satan ve en kült, en ikon arabalarından birisidir, temiz ve bakımlı onbinlercesi hala tıkır tıkır yürür) bu listeyi koyanın aklına şaşarım. Muhtemelen salak bir Amerikan bebesidir, hiç bir şekilde de bir arabanın nasıl siyasi bir imge haline geldiğinden, bir dönemi yansıttığından (68 kuşağı) haberi yoktur bu haberi yapanın.

Aynı zamanda yukarda ultra çirkin dediğiniz Fiat Multipla da, millet mono space ne ola ki diye aval aval bakınırken üretilmiş, üretildiği tarihin ötesinde ve Fiat'ı bir dönem ayakta tutmayı başarmış bir modeldir, Avrupa'da çirkin görüntüsüyle beraber en çok satan otomobillerden birisi olmuştur, garip ama gerçek :)
avrupada nerde en cok satan model olmustur biraz acarsaniz sevinirim...
almanyada 3-5 tane gördüm görmedim bu multipladan.

+burda fonksiyonellige degil cirkinlige vurgu yapiliyor.
multipla cogu kisice üretilmis en cirkin arabadir.istersen 100kmde 1 litre yaksin,isterse icine 100kisi alsin.bu cirkin olmasini engellemez...

ayrica multipla ile ayni yillarda cikan scenic multipladan cok daha basarili bir modeldir. yine ayni devirlere gelen 7 kisilik sharan avrupada peynir ekmek gibi satmistir...

2CV ye cirkin diyene bende sastim.cünkü cidden bence cok güzel bir araba...

+bence 1950 imalati resimdeki multipla cok daha basarili

MHV_fiat_multipla_600_01.jpg

bazıları harbiden çok kötü yaa.. ama vasat olanlar da var arada :)

konu sankim hortlaşım :D ama nese :P

Multipla, özellikle güney Avrupa'da (İtalya, İspanya ve Yunanistan) oldukça satmış bir modeldir. Scenic, önde 2 arkada 3 koltuğa sahipken, Multipla'da 3+3 oturma düzeni mevcuttur. Çirkindir mirkindir ama NY Modern Sanatlar Müzesinde sergilenen bir otomobildir :) Çünkü dönemin tüm MPV'lerinden daha kısa, ama hepsinden daha geniş, ve içi daha ferahtır. Çirkin olmadığını söylemedim, sadece kült bir otomobildir, çirkinliğine rağmen satmıştır, idi demek istediğim.

Geri