Emniyet Kemeri Takılı Kaldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aegeus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aegeus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Selam,

98 Vectra CD almıştım iki ay önce. Ufak tefek sorunlara alıştım ama dünkü sorun canımı sıktı. Emniyet kemeri ile bugüne kadar bir sorunum olmamıştı. Fakat dün gece arabaya bindiğimde, yerinde kilitlenmiş olduğunu gördüm, yani sanki devreye girmiş gibi 3-4 santim geliyor, orada kilitli kalıyor, aşağıya inmiyor bağlamak için. Üst taraftaki plastik kapakçığı el yordamıyla söktüm ama oradan müdahale edilebilecek bir şey görmedim. Sabah sabah canım sıkıldı, emniyet kemerini takmadan hayatta araba kullanmam.

Ne yapmam gerekiyor acaba?

yav bu sorun galiba sitede bir ilk. cevabı bilmiyom ne yazıkki :)

emniyet kemerinin makarasında sorun vardır;açılırsa belki tamir edilir ama ;geri kapatılabileceğini pek zannetmiyorum;makara kısmını yağlamak belki bi çare olabilir;yenisi pahallıdır bence ;ama vectra b nin bu sorunu çıkarması çok ilginç;benim vectra a da bile yeni yeni başlıo böyle sorunlar...

Arkadaşlar,

Bir arkadaş ile birlikte emniyet kemerinin bulunduğu plastik aksama tornavidalarla giriştik, dişlere zarar vermeden biraz zorlayarak o bölümü aşağıya kadar açtık ve alltaki makaraya ulaştık. Ancak ondan sonrasını açmak pek mümkün görülmüyordu; orada biraz ileri geri ile sıkışmayı çözdük sonra da evdeki ayçiçek yağı takviyesi ile bilyaların o tarafı bir güzel yağladık. Sonra sorun düzeldi. Şu anda kemer sorunsuz çalışıyor.

Ancak asıl sorun ondan sonra ortaya çıktı, açıp çıkarttığımız o plastik aksamı tekrar takmak epey vaktimizi aldı, oldukça da zorlandık. Hala nedense bir şekilde, arka koltuğun alt sol tarafı plastik bölüm ne yaptıksa tam oturmadı. Arada bir cm kadar boşluk kaldı, üstelik tüm dişler de oturmuş gözüküyor. Onun dışında bir sorun yok.

Sonuç olarak galiba kemer için değil ama o plastik bölümü tam oturtmak için servise gideceğim gibi gözüküyor :)

sevgiyle...

Bence kurcalatma, servise bir uğra derim.

Geri