Elif ŞAFAK ve ''AŞK'' incileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tatum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tatum

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ark.lar Elif ŞAFAK’ın son okuduğum Aşk adlı kitabını okurken müthiş zevk aldım.Birinci bölümden not aldığım bazı yerleri sizinle paylaşmak istedim,umarım beğenirsiniz.

1: Şu dünyadaki çatışma,ön yargı ve husumetlerin çoğu dilden kaynaklanır.Sen sen ol,kelimelere fazla takılma.Aşk diyarında dil zaten hükmünü yitirir.Aşık dilsiz olur.

2: Aşk bir sefer işidir.Bu sefere çıkan her yolcu,istese de istemese de tepeden tırnağa değişir.Bu yollara dalıp ta değişmeyen yoktur.

3: Hak yolunda ilerlemek yürek işidir akıl işi değildir.Kılavuzun daima yüreğin olsun,omzun üstündeki kafan değil.Nefsini bilenlerden ol silenlerden değil.

4: Şu hayatta tek başına inzivada kalarak,sadace kendi sesinin yankısını duyarak,Hakikat’i keşfedemesin.Kendini ancak ancak bir başka insanın aynasında tam olarak görebilirsin.

5: Ebe bilir ki sancı çekilmeden doğum olmaz,ana rahminde bebeğe yol açılmaz.Senden yepyeni ve taptazebir ‘sen’ zuhur edebilmesi için zorluklara ,sancılara hazır olman gerekir.

Not:Birinci bölümden 10 tane falan çıkarmıştım,şimdilik 5 tanesini yazdım,inş.yarın diğerlerini de yazarım

İlgi çekici değilmiş galiba:::

:hıh::hıh:

bende merak ediyorum daHA önce baba ve piç i okudum.ama aşk nasıl bilemiyorum?

bence yazarından dolayı ilgi çekmiyor!!!

yazarı sevmiyorum ama önyargısız baksamda beğenmedim...

bu sözler elif şafak'ın değil. mevlana ve şemsin. ben beğendim. eline sağlık. yazmak ve arada okumak lazım.

Evet haklısın Mevlana ve Şemsin,bu sözler de çerçevesinde dönüyor zaten...

Elif Şafak tan böyle satırlar okumak sevindirici. Sonunda doğruyu bulacağa benziyor. Doğru olansa suyunu içtiği, havasını soluduğu bu vatana vefakar olmak.

Geri