elektroservo mu hidraulik mi?

corsa1.012v

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar aranizda elektroservo direksion ve hidraulik direksion arasinda ki farki bilen varsa yardimci olsun lutfen, hankisi daha iyi daha kaliteli. Cok tesekurler herkese iyi forumlar

Hidrolik direksiyon epey eski bir teknoloji.Elektroservo'dan kastın EPS ise daha yeni bir teknoloji.Direksiyon yine hidrolik fakat elektrik destekli.Bu sayede direksiyon farklı hızlarda farklı tepkiler verebiliyor, örneğin hızlandıkça ağırlaşabiliyor.Yanlışım veya düzeltilmesi gereken noktalar varsa ustalar lütfen düzeltsinler...

evet arkadaşın dediği gibi..araç hızına göre eletronik olarak direksiyon kendini ayarlıyor benim aracımda mevcut ve uzun yolda çok faydası oluyor.

:good: :alkis: :good:
Hidrolik direksiyon epey eski bir teknoloji.Elektroservo'dan kastın EPS ise daha yeni bir teknoloji.Direksiyon yine hidrolik fakat elektrik destekli.Bu sayede direksiyon farklı hızlarda farklı tepkiler verebiliyor, örneğin hızlandıkça ağırlaşabiliyor.Yanlışım veya düzeltilmesi gereken noktalar varsa ustalar lütfen düzeltsinler...

bende böyle biliyorum . . . :good:

bide ids warsa suspansiyonu sertlestiriyo.. direksiyonu cevirince ziii diyee bi ses geliyo :D

ne zamanın teknolojisidir bu?
bizim aracımızdaki hangisidir mesela? merak ettim şimdi? 96 astra f
hidroliktir herhalde dimi?

ne zamanın teknolojisidir bu?
bizim aracımızdaki hangisidir mesela? merak ettim şimdi? 96 astra f
hidroliktir herhalde dimi?

evet hidroliktir ...

elektro servoda biraz dikkatli dinleyince motorun sesini duyarız..

viiiiiiğğğğğğuuuuuuuuuuvvvviiiiiiiiiğğğğğ falan :D

Elektro servo hidrolik değildir bu arada hidrolik yağ koycak biyeri yok çünkü. elektrik motorunun marifeti hepsi...

ayrıca bizim hidrolik pompalarda yüksek hızda sertleşiyor :)

evet hızlanınca olan farkı kullanırken tecrübe etmiştim
demekki hidrolik tankı varsa hidrolik yoksa elektro servo diyebiliriz
:D
viiiiiğğğğuuuuvvvviiiiğğğğ efektini de duymak lazım demekki :D

ayrıca şu opelin meşhur direksiyon kutusu ses yapması arzıasını ustamla inceledim denk geldi bitanesi..

biraz dandikçe malzeme kullanılmış sistemde.. elektroservo motorunu falanda gördüm... elektronik devre mitsubishi electronics in :D

ne kadar doğrudur bilmiyorum yeni bir tamir takımı çıkmış onunla toplanınca ses mes yapmıyormuş o kutu ben başkasının yalancısıyım...

yani yetkili servisin değiştirmeyi çok sevdiği o kutu tamir edilebiliyor büyük ihtimal.

tamir edilen meriva kutusuydu çünkü..

Geri