Elektronik Sigara

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ELEGANCE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kartuş olayını anlamadım.. ne kadar gidiyor bir kartuş.. kaç içimlik mesela??

kartuşu cihaza takıyoruz ve bu kartuş nikotin içeriyor, bunların da modelleri var ; sıfır nikotin, düşük nikotin, orta derece nikotin, yüksek nikotin şeklinde... Nikotin derecesini tercih ettiğinizi alıyorsunuz. Cihazdan nefes çekerken duman geliyor ve bu kartuşta nikotin salgılıyor. Bir müddet sonra bu kartuş bitiyor yenisiyle değiştirmek gerekiyor, ortalama 600 nefeslik ömrü var deniliyor 1 kartuşun oda yaklaşık 1,5-2 paket sigaraya denk geliyor... Ve markadan marakaya değişen fiyatlarda o 30-40 ytl civarı denilen takım olarak 5 kartuşun fiyatı... Yani 1 kartuş 6-8 liraya denk geliyor. 1,5-2 paket ömrülü kartuş aşağı yukarı çoğumuzun içtiği sigaralarla aynı veya daha az paraya denk geliyor.

Tabi bunlarda benim okuduklarım, duyduklarım...

Arkasdaşlar az önce radyoda bu elektronik sigaranın sağlık bakanlığı tarafından yasaklandığını ve toplatılacağını duydum. Sebebi ise nikotinin sağlığa zararlı olması ve bağımlılık yapabilmesi :D
ÇOOOOK KOMİK
Sigara üreticisi devler iş başında gibi geldi bana
Sonuçta sigara aşırı derecede zehirli ve aşırı derecede bağımlılık yapıyor. Onu bırakmaya yarayan madde yasaklanıyor. Önce sigara yasaklansın ozaman :D
4 sene oldu sigarayı bırakalı. Nasıl iğrenç kokuyormuşum yeni yeni farkediyorum. Bir insan bu kadar pis kokmamalı bence.

Arkasdaşlar az önce radyoda bu elektronik sigaranın sağlık bakanlığı tarafından yasaklandığını ve toplatılacağını duydum. Sebebi ise nikotinin sağlığa zararlı olması ve bağımlılık yapabilmesi :D
ÇOOOOK KOMİK
Sonuçta sigara aşırı derecede zehirli ve aşırı derecede bağımlılık yapıyor. Onu bırakmaya yarayan madde yasaklanıyor. Önce sigara yasaklansın ozaman :D
4 sene oldu sigarayı bırakalı. Nasıl iğrenç kokuyormuşum yeni yeni farkediyorum. Bir insan bu kadar pis kokmamalı bence.

çok yanlış bir karar olur gerçekten, nikotin haricinde bir zararı ispatlanmamışsa... ki bu ruyan denilen markanın bazı üniversitelerden ve sağlık kuruluşlarından onayı varmış. Ayrıca benim kullandığım sigaradaki nikotin miktarı 0,6 X 20 = 12 mg, ben eğer bu elektronik sigarayı alıp orta veya düşük nikotinli kartuşu kullanırsam şu ankinden daha az nikotin almış olacağım ve yanında da katran, zifir vs... tüketmemiş olacağım. İlla 16mg'lık yüksek nikotin kartuşu kullanmaya gerek yok. Bence de sigara üreticileri iş başında gibi :good:

ÇOOOOK KOMİK

gerçekten de hükümet yasakladı, tabi burada ifade ettiğin gibi sigara devleri iş başında, bu arada da evlerde dahil olmak üzere tüm kapalı alanlarda bile sigara içme yasağı ile ilgili kanun tasarısı mevcut yakında kabul edilir çıkar, kardeşim böyle olmaz, bu işi yapacaksan eğer sigarayı ben ülkeme sokmuyorum der tamamiyle kesersin ve yasaklarsın tabi kaçakçılığa da göz açtırmazsın, ama dev sigara üreticilerini gücendirmemek var değil mi? bir de bu sigaralardan öylesine büyük bir vergi alıyorlar ki ya neyse...

ben babama çinden almıstım 100 dolara,babam bıraktı sigarayı...

dewlt yasakladı çok şükür sigarayı bırakmak için başka bir şey bağımlı kalmak ne kadar saçma insan kendı kendınıde bu kadar kandırmamalı ki bırakacaksan herkesin ortak fikri gibi temelli bırakacaksın

devlet yasaklamış:D tabi nedeniynin altında yatan asıl gerçeği bilemeyiz bu arada hepimiz mi aynı radyoyu dinlioyorduk :D100mhz:D

Yasaklamanın mantığı yok...

Deniyorki "elektroniğin içinde nikotin var ve bu çok zararlı; bu cihazı sigaraya tercih etmenin anlamı yok"; iyide nikotin beyin hücrelerini öldüren bir madde, ama sigarada ki katran zifir ve buna benzer diğer maddeler akciğerlere yapışıp akciğer kanserine, solunum yetmezliğiyle gelişen astım, koah vs vs hastalıklara neden oluyor. Ve ölenlerin çoğuda bundan dolayı ölüyor.

Bir arkadaşımızında dediği gibi sigara devleri hakikaten işbaşında .. Devlete neredeyse ;

"DELİKANLI OLUN, ELEKTRONİĞİNİ DEĞİL HAKİKİSİNİ İÇİN" dedirtecekler..

sigara devlerine gerek yok
en az onlar kadar sigaradan para kazanan bir de devletimiz var, bisürü vergi var zenginden mi alıcak sonra o kadar vergiyi :(

Geri