Elektronik Park Freni

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustimx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mustimx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar kontağı kapatıp anahtarı çıkarınca sizin araçlarda elektronik park freni otomatik çalışıyor mu? yoksa sizde her seferinde çekiyor musunuz? Bu gün bir arkadaşımın Fluance arabasına bindim anahtarı çıkardı otomatik olarak park freni devreye girdi. Ve arabam alay konusu oldu :( Bizim arabalarda böyle bir imkan var mı ?

Ynt: Elektronik Park Freni

Megane III lerde de otomatik ama bizde yok malesef :(

Bence el freninin manuel olması daha iyi. En basiti ; kışın çok soğuk günlerde muhtemelen hiçbir şöför el frenini çekmez. Bu vatandaşlar o vakit ne yapacaklar ? O gün balataları kampanaya yapışıp arabaları gitmediğinde de siz onlarla dalga geçersiniz  cooll

Elektronikte olsa benim çekmem lazım elektronik el freni ile ilgili bir kaç kaza gördüm ne olursa olsun araçdan inerken en az 3 kere kontrol ediyorum kendi yapsa başından ayrılamam sanırım  general_HAHA

Okuduğum bir haberi anlatmak istiyorum müsadenizle;
  Nerde yaşandı tam olarak hatırlamıyorum fakat eğimli bir yola arabasını  park eden kişi elektronik el frenini çekiyor ve iniyor aşağı fakat araç hill holder yardımı ile dururken bir anda bırakıyor kendini ve adam arabasını yakalayana kadar kaçıyor zaten sonuç 4 araca çarparak duran bir araç... Allah kimseye yaşatmasın bunu.

araç stop edildikten sonra hill holder hala tutmaya devam ediyor mu acaba ? Merak ettim şimdi

legendsforever link' Alıntı:
Bence el freninin manuel olması daha iyi. En basiti ; kışın çok soğuk günlerde muhtemelen hiçbir şöför el frenini çekmez. Bu vatandaşlar o vakit ne yapacaklar ? O gün balataları kampanaya yapışıp arabaları gitmediğinde de siz onlarla dalga geçersiniz  cooll

+1

erzurumda yaşıyorum iş nedeniyle ve kesinlikle katılıyorum  045thumbsup

legendsforever link' Alıntı:

Elektronik el frenleri de isteğe bağlı çekiliyor, yani çok soğuksa çekmezsiniz... O yüzden çok büyük sıkıntı olmaz sadece akü zayıfsa aracın marş ömrünü düşürür belki. Son marş araç basıp çalışacakken el freni yüzünden belki marş basmaz ve kalır tek risk bu :)

Ben otomatik olmasını tercih ederdim.

otomatik olsa bencede iyi olabilirdi

Otomatik olsada size kalmış bir şey o çeker siz istemiyorsanız indirirsiniz, bence bu kafaya takılacak bişi değil, otomatik olması bencede güzel.

Geri