• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

ELEKTRİKLİ Araç düşünenler bir daha Düşünmeli!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turbo_j
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
müstakil evde yaşayanlara elektrikli kesinlikle lazım. aracınızı güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin. dediklerinizde çok yerinde isabetli karar vermişsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim...Allah kaza bela vermesin...Sen güneş enerjisi ile kurtarmışsın ama İstisnalar Kaideyi bozmaz :) ...

• Beğen
Tepkiler: Hasip ve turbo_j
EKONOMİ Amaçlı Elektrikli Araç Düşünenlere.. KADEMELİ tarife sebebiyle Elektrikli Araçlar EVDEN ŞARJ ile km Başına artık 1,84 LİRA YAKMAKTA!

Aylık 240 kW saat SINIRINA kadar Konutlarda Elektriğin kW Fiyatı 2.6 Lira dolayındadır.

240 kW saatten 416 kW sınırına kadar kW Fiyatı ise 3.6 Lira civarıdır.

416 kW tüketen bir Konut sahibine 1.250 LİRA FATURA Gelirken

Yıllık toplam 5.000 kW yani Aylık 417 kW SINIRINI Aşan Konutlara CEZALI olarak 2,400 LİRA FATURA Gelmektedir!!!

STANDART bir Konutun Aylık Elektrik Tüketimi 215 kW saat kadardır ve Ortalama 560 LİRA Fatura gelmektedir.

100 km'de Ortalama 17 kW Enerji tüketen Elektrikli ARAÇ Şarja Takıldığında GİZLİ TÜKETİM denilen ŞARJ Esnasındaki % 20 Enerji KAYBIYLA birlikte 20,5 kW Elektrik Harcayacaktır.

AYDA sadece 1.000 KM YOL yapan Elektrikli ARACIN Aylık 205 kW saatlik Tüketimi olacaktır.

215 kW HANE tüketimi ile Elektrikli ARACIN 205 kW saatlik Tüketimi Toplamda 420 kW saat olacak ve 417 kW saat SINIRINI Aşacaktır..

Dolayısıyla Aylık 2,400 LİRA civarında Elektrik FATURASI Ödenecektir.

560 Liralık HANE Tüketimini ELEKTRİKLİ OTOMOBİL yüzünden artık 2,400 Lira gelen Yeni Faturadan Düştüğümüzde

Geriye Kalan 1,840 LİRA Elektrikli OTOMOBİLİN Tüketim MALİYETİDİR!

Ayda 1.000 KM YOL Yaptığına göre bu Araç KM Başına EVDEN ŞARJLA tam 1,84 LİRA YAKMAKTADIR!!!

Bu Rakam LPG'li çoğu Aracın Tüketimiyle BENZER bir Değerdir.

• Beğen
Tepkiler: Cemil
Onur hocam bu haliyle bile elektrikli uygun duruyor bence, herkes LPG ile araç kullanmıyor benzinli veya dizel kullananlar için yüksek kademeden şarj etsek bile elektrikli hesaplı kalacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca bu işin birde hibrit tarafı var o tarafta gerçekten tüketim değerleri çok çok iyi.

Hibrit araç bende düşünüyorum...Bir tık pahalı ama eknomik olduğundan 3-5 yıl sonra parasını hakkını vereceğini düşünüyorum...
Bu arada Hasip kardeşim,Elektirikli araç tecrübelerini iyi yönleri ile kötü yönleri ile paylaşırsan sevinirim...

• Beğen
Tepkiler: turbo_j ve Hasip
Hibrit araç bende düşünüyorum...Bir tık pahalı ama eknomik olduğundan 3-5 yıl sonra parasını hakkını vereceğini düşünüyorum...
Bu arada Hasip kardeşim,Elektirikli araç tecrübelerini iyi yönleri ile kötü yönleri ile paylaşırsan sevinirim...

Abi aklımda aracım henüz 500 km yol yaptı, 50-100 km bile olsa aralıksız süremedim. Bu nedenle biraz kilometre yapıp tarafsız şekilde bir değerlendirme konusu açmayı planlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemil
Yazdıklarınızın hepsine katılıyor olmama rağmen, dün Opel Grandland Elektrikli aracımı teslim aldım. Sadece sessizlik için bile bu mevzulara katlanılır diye düşünüyorum. Ayrıca pazar payı günden güne büyüyor. İlk fırsatta güzel bir tanıtım konusu açayım :)
Hayırlı olsun, kazasız, güzel günlerde kullanın.

• Beğen
Ekli dosyayı görüntüle 31455

İlanları gezerken TRAMER bilgisi dikkatimi çekti. Araç 899.000 Lira.

Araç Hatasız Boyasız. Kaldırıma altı sürtmüş 954.000 Lira BATARYASI 40.000 Lira İşçilik Toplam 994.000 Lira Tramer işlemiş. Ağır Hasar kaydı yok.

50 kW Kapasiteli Renault Zoe Batarya Fiyatı bu şekilde. 85 kW Kapasiteli modellerin fiyatını Allah bilir.

Elektrikli araç düşünenler bu noktaları dikkate almalıdır.
Fabrikasında üst düzey yönetici olarak çalışan akrabam full elektrikliiçin erkekn olduğunu söylüyor. Hibrit belki olabilir. Arıza durumunda ne gibi faturalarkarşımızıa çıkacak kim bilir.

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
Abi aklımda aracım henüz 500 km yol yaptı, 50-100 km bile olsa aralıksız süremedim. Bu nedenle biraz kilometre yapıp tarafsız şekilde bir değerlendirme konusu açmayı planlıyorum.
Hayırlı olsun güle güle kullanın.

• Beğen
FHEV Tam Hibrid araçlar Mantıklıdır. Özellikle Şehir Trafiğinde ciddi Tasarruf sağlar.

Çoğu Yerli Üretim

Toyota 1.8 Corolla Chr ve Cross

Honda 1.5 Jazz Hrv

Renault 1.6 Clio Duster Captur ve Jogger

Modelleri LPG Uyumlu Mpi Enjeksiyona sahiptir. Ortalama 6 Litre LPG Tüketimleriyle çoğu ELEKTRİKLİ araçtan daha EKONOMİK olabilmektedir.

En Sorunsuz Hibrid araçlar bu modellerdir.

• Beğen
Tepkiler: EBolat05 ve Cemil
Geri