Elektrik çarpiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TUNCEER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
giydigin ayakkabı kauçuk tabanlı büyük ihtimalle statik enerjiden dolayı sen arabaya elektrik veriyorsun.
+ mümkün oldugu kadar evde çorapsız dolaşın ayagınız yerle temas etsin faydasını görürsünüz..

Son düzenleme:
kışın daha yoğun çarpar beni.zincir fii çok mantıklııııı

giydigin ayakkabı kauçuk tabanlı büyük ihtimalle statik enerjiden dolayı sen arabaya elektrik veriyorsun.
:good:

evet şimdi düşündümde kesinlikle doğru, son zamanlar olmaya başladı demiştim, spor ayakkabılarımdan kaynaklanıyor büyük ihtimal.

Hepinize teşekkürler

kışın daha yoğun çarpar beni.zincir fii çok mantıklııııı
as 900 mu bu ki zincir takalım yeni model kamyonlarda bile kalmadı bu zincir olayı...Biraz abartılı sanırım yoksa şaka mı...

aracın lastiklerindende olur arabanın cantından veye metal bir yerinden bır kablo vs ile aracı bi toprakla geçer

bu topraklama olayı bizim 70 küsür model opel record de vardı. Arabanın altında yere değen plastiğe benzeyen bir parça vardı.

bu topraklama olayı bizim 70 küsür model opel record de vardı. Arabanın altında yere değen plastiğe benzeyen bir parça vardı.
Plastik akım geçirmez eger içinde iletken bir madde yoksa tabii.Sanırım çok eski model oldugu için parçalar da yerlerinden çıkmış olabilir.:)

arkadaşlar genelde kışın olur o da yünlü giysiler giymemizden ve de yünlü giysilerin fazlaca statik elektrik yapmasından kaynaklı diye biliyorum ben fakat benim tavsiyemde çıplak ayakla toprakta yürümek

plastiğe benzer yere sürününce ses çıkarmayan topraklama teli vardır... ama bunu arabaya takmak bana pek mantıklı gelmiyor. bu tamamen giysilerle alakalı bence.. saygılarımla...

Geri