El freni

SEVEMEDİM

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
---------------------------------

Son düzenleme:
disk tornalatmak fabrikaların ayarladığı şeklini bozmak benim için.Çünkü diskin kalınlığı azaltılıyor.Onun yerine keşke birçift temiz çıkma disk taksaydınız.Ama çözüm galiba yenisini yada temiz bir çıkmasını takmak.

vectra b nın el fren balatası kolay kolay bıtmez senın sıkıntın buyuk ıhtımalle el fren halatından cıkacaktır paslıdır halat..
sen halatı degısıtır. el frenın ayarı tabancadan boşa alınıp dısk tarafından ayar yapılacak
bu arada dıskın temız cıkması olmaz

----------------

Son düzenleme:
Hatayı yanlış yerde aramışsınız. vectralarda veya arkaları disk frenli araçlarda diyelim daha geniş olsun, el freni için ayrıca kampana bulunmaktadır. Sizin probleminiz bu kampana içindeki balataların bitmiş veya sorunlu olmasından kaynaklanıyor. Bu balatalar bayağı bir uzun ömürlü oluyor. Normal frenden bağımsız olduğu için problem oluşturmuyor fakat yaşlandıkça sertleşme yapıyor ve tabii ki zayıf tutmaya başlıyor. Ben Vectra A aracımız 120bin km'deyken değiştirmiştim. Bayağı bir sertleşmişti kayma yapıyordu.
Muhtemelen sizin probleminiz de budur...

ben de bir soru sorayım el freniyle ilgili: aracım astra g. el frenini indirince ara ara sol teker balatası kendini bırakmıyor. genelde aynı yere park ediyorum. geri geri çıkıyorum ve TAAK diye kendini bırakıyor. bir kere de ön ön hiç bırakmadı teker kızakladı ve geri geri gidip açtırıp tekrar yola devam. ama bunu hep yapmıyor mesela 10-15 el freni çekişin birinde yapıyor. sorun nedir acaba?

ben de bir soru sorayım el freniyle ilgili: aracım astra g. el frenini indirince ara ara sol teker balatası kendini bırakmıyor. genelde aynı yere park ediyorum. geri geri çıkıyorum ve TAAK diye kendini bırakıyor. bir kere de ön ön hiç bırakmadı teker kızakladı ve geri geri gidip açtırıp tekrar yola devam. ama bunu hep yapmıyor mesela 10-15 el freni çekişin birinde yapıyor. sorun nedir acaba?

sizin el fren teli takılı kalmakta.Teli değiştirirseniz sorun çözülür.geçmiş olsun

el freni telinin takılı kaldığı yorumuna katılıyorum da neden sizin bu şekilde aracı kullanmaya çalıştığınıza bir anlam veremedim. Radyo bozuk olsa ya da klima iyi soğutmasa idare edilebilir de aracı yürüten ve durduran sistemlerin arızalarında ne olduğuna kafa patlatmaktansa bir an önce yaptırmakta fayda var. Hem sizin hem yanınızdakilerin hem de trafikteki diğer insanlar için...

el freni telinin takılı kaldığı yorumuna katılıyorum da neden sizin bu şekilde aracı kullanmaya çalıştığınıza bir anlam veremedim. Radyo bozuk olsa ya da klima iyi soğutmasa idare edilebilir de aracı yürüten ve durduran sistemlerin arızalarında ne olduğuna kafa patlatmaktansa bir an önce yaptırmakta fayda var. Hem sizin hem yanınızdakilerin hem de trafikteki diğer insanlar için...
bazen kendini unutturacak kadar nadir yaptığı için...

el fren balata ayarı olursa kaçırma olmaz

Geri