Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar opel corsa 1.7 dti el freni çok sert. iki diş çekebiliyorum ancak onu nasıl ayarlayabiliriz? el freninin altından ayarlanabilir diye duymuştum bilen var mı?
sımdı 2 diş çekıp çok guzel vazıyette el frenı tutyormu? tutyorsa sıkıntı yok. ama tutmuyorsa halat paslı demek. el frenın etrfındakı dösemeyı yukarı dogru kaldır komple cıkartma. surucu koltugu ratafında uzun bı cıvata var uzerınde sıyath tapa var o tapayı al. uzun 10 lokma varsa ısın kolay yoksa anahtarla ugrasmalısın
el freni tutuyor . ancak iki elle çekiyorum o derece sert.kampanları tornalattım yeni ayar yapamadılar herhalde yada salladılar bizi... siyah tapanın altındaki civatayı sıkmam yada gevşetmemmi gerekiyor.?
Somunu gevşettim bayağı gevşek oldu sonra yedi diş yukarı nasıl ayarlamalıyım? şu an el freni biraz yumuşadı. birde el freni seyir halindeyken çekince sadece biraz hızı yavaşlatıyor yani tutmuyor gibi kampanalar yeni torna oldu ama balatalar değişmedi... disklerde tornalandı fakat balataları değiştirmedik iz yapıyor balatalar alışır dedi usta ama doğrudur inşallah alışır bi ton para verdik...
ben servise gittiğimde soylemiştim çok sıkı değil orjinalde de zaten demişti. ama el frenimi denemek için köşelerde çekiyordum tutmuyordu. bi gün yokuşta denedim, hayvan gibi çektim ama araba geri akmaya başladı. tutmuyor.