El Freni Sorunu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sarp100
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sarp100

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Mar 2012
Mesajlar
38
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Benim el frenim 6. tıkta öne doğru kitliyor fakat geriye takarsam hiç zorlanmadan gidiyor. 7. tıkı çekersem geriye doğru da kitleniyor. Öncelikle bu normal midir? Birde arka fren balatalarını değiştireceğim fakat el freni balataları ayrı mı satılıyor? El freninin yanındaki somunu sıktım ama değişen hiçbirşey olmadı sanırım el freni balatalarını da değiştirmek gerekicek.

Not: Araç Vectra B
 
El freni balatası diye birşey ben bilmiyorum. El freni arka balatalarla tutuyor. ayarının usta tarafından yapılması gerekiyor.hiç uğraşmayın, özel serviste taş gibi yaparlar.
 
araç lifte kaldırılıp , el freni halatı gerginleştirilecek.
 
Yanlız geçen lastiklere balans yaptırırken balataların durumu pek iç açıcı değildi. Çok fazla incelmiş arkalar. Önlerde idare eder durumda o yüzden değiştireyim diyorum acaba aşırı inceldiğinden olabilir mi?
 
Geri
Üst