el freni sesi !!

romeo_vctr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
araç hareket halindeyken el frenini cektiğimde sanki cekicle vuruyolar gibi tak diye ses geliyor bunun sebebi ne olabilir ?

Mrb.öncelikle bu sorun benim vectramda da var.sanirim bu sorun vectralarin hepsinde karsilasilan bir sorun.cunku daha once bi vectramiz daha vardi.97 model 2.0 cd otomatik vites vectrada da vardi

vectra B lerde doğal bi durum..

bendede olan bi sorun öyle bi ses geliyorki sanki arabanın arkası düştü orda kaldı :D

önemli olan o ses geirken bi yerlere zarar veriyormu ve tamiri onarımı mümkün birşeymi yoksa gayet normal birşeymi

Hareket halindeyken el frenini çektiğimizde karbon seramik olan fren diski ile teflon kevlar olan balatanın sürtünmesinden oluşan yüksek basıncın bu sesi çıkarması normal. (F1 yarışlarını köşelerden izlerseniz bu sesi makineli tüfek sesi gibi duyabilirsiniz). Ben bu sesi Corolla, 407 ve Passat'ta da duydum. Bu sesi çok sık duymak pek faydalı denilemez, mazallah diskler kırılır.

hareket halindeken neden çekiyorsun.o ses halattan geliyor biraz daha uğraşırsan koparrsın

ilgileriniz icin çok teşekkür ederim dikkatli olmak lazım o zaman... icim rahatladı sorun var sanmıştım..

Hareket halindeyken el frenini çektiğimizde karbon seramik olan fren diski ile teflon kevlar olan balatanın sürtünmesinden oluşan yüksek basıncın bu sesi çıkarması normal. (F1 yarışlarını köşelerden izlerseniz bu sesi makineli tüfek sesi gibi duyabilirsiniz). Ben bu sesi Corolla, 407 ve Passat'ta da duydum. Bu sesi çok sık duymak pek faydalı denilemez, mazallah diskler kırılır.

basınç yoksada balata üstünde bi takılma olabilir dogrumu
buda elbette çok zorlamada kırılma demektr

hareket halindeken neden çekiyorsun.o ses halattan geliyor biraz daha uğraşırsan koparrsın

arkadaş genç hazar çekecek el freni filan üstad tam zamanı şimdi :D

Geri