el freni mi? viteste bırakmak mı?

busenedeburdayim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
park yerinde el freni çekili halde bırakmak mı,yoksa viteste bırakmak mı daha doğru?yoksa her ikisini mi kullanmak.(şuan yaptığım gibi).:confused:

her ikiside... eğer sıkışık bir yerde paralel park yaptıysanız ve ön ve arkanızdakiler ufak dokunuşlar yapabilecekse o zaman sadece vitesde bırakabilirsiniz bölece ufak darbelerde araba ileri geri esner ve tamponlarının daha az zarar görür... sadece el freni çekili bırakmak çok sakıncalı , el freni tam çekilmezse eğer kayabilir... birde kışın soğuklarda sadece vitesde bırakmak lazım ki el freni donabilir ve siz indirdiğinizde boşalmaz...

cance yeterli bilgiyi vermiş zaten

sağolsun...

Eastyronik şanzımanlarda çalışırken viteste bırakıp stop etmenin sorun çıkarttığını forumda okumuştum.

kış için el freni çekmemeyi unutmayız inş

cok güzel acıklamış can

arabayı viteste stop etmek veya çalıştırmak zararlı

arabayı viteste stop etmek veya çalıştırmak zararlı
araba vitesde nasıl çalıştırabilir anlamadım??? debriyaja basarak vitesde kalması zararlı diyorsanız neden böle düşündüğünüzü merak ettim... yeni toyota corollalarda mesela araç vitesde olcak ve debriyaja bascaksınız ki çalışsın... eğer vitesde olmazsa çalışmıyor araba... hem vitese hem debriyaja müşür koymuşlar... bir zararı olacağını ben düşünmüyorum zarar olacak olsa böle birşeyide koymazlardı sanırım arabaya fabrika çıkışı...

bende viteste nasıl çalıştırılır anlamadım,zaten debriyaja basınca araba boşta olmazmı

Geri