El freni lambasi...

corsa c_schweiz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar,
son 2 gündür arac kullanirken özelliklede virajlarda el freni lambasi yanmaya basladi özelliklede bugun durup-kalkmalarda bile yaniyor deli etti beni, bildigim kadariyla bi yag (yanlis bilmiyorsam) seviyesi düsünce oluyor...

bu sivi nedir ne degildir? alip ekleme yapayim deli oldum :))

Opel Corsa C 1,2

Tesekkürler arkadaslar,

Evet Fren Hidroliginin seviyesi düsünce yanar. ama bu arada fren hidroligin neden düstügünü arastirmak lazim.
Fren balatalari asinmis olabilir, fren Hidroligi sizintisi olabilir.

Sen en iyisi Frenlerini kontrol ettir.

Evet Fren Hidroliginin seviyesi düsünce yanar. ama bu arada fren hidroligin neden düstügünü arastirmak lazim.
Fren balatalari asinmis olabilir, fren Hidroligi sizintisi olabilir.

Sen en iyisi Frenlerini kontrol ettir.
:good:

büyük olasılıkla arka balatalarınız bitmiş uyarı olsun diye lamba yakıyor zaten balata bitince kaliper pistonu ileride oluyor ve aradaki boşluğu hidrolik kapatıyor haznedeki yağ belli seviyenin altına inincede ışık yakıyor... büyük olasılıkla arka balatalar bitik... frene basınca yanıyorsa o lamba kesin arka balatalar bitiktir...

aynen fren hidroliği

Hidrolik kaçağı yoksa fren balataları aşındığında hidrolik seviyesi azalıyor doğal olarak yokuşta felan el freni lambasının yanmasına neden oluyor. Hidrolik eklemeden önce balataları kontrol et bence.

Konuyu okuyunca bir olay aklıma geldi. O tarihte bir renault 21 im vardı. Özel servise gittim. Ben oradayken bir Brodway geldi. Frenlerden gelen sesten şikayet ediyor. Usta bakalım dedi.

İşte söktüler falan balata kalmamış arabada elemanda ışık yandıkça fren hidroliği koymuş. Sonra tabi diskler ve tamburlar haşat olmuştu. Abartmıyorum balataları takmak için hidrolik kabının kapağı açıktı ve yarım litreden fazla hidrolik taşmıştı.:D Hatta usta sen buna ne ekledin dedi oda Petrol Ofisinin fren hidroliğini getirmişti. (Boş kutu tabii.:alkis: ) Tabii disk ve tamburlarıda değişmişlerdi.

Sen iyisimi bir frenlerini kontrol ettir.:good:

Merhaba arkadaslar,
son 2 gündür arac kullanirken özelliklede virajlarda el freni lambasi yanmaya basladi özelliklede bugun durup-kalkmalarda bile yaniyor deli etti beni, bildigim kadariyla bi yag (yanlis bilmiyorsam) seviyesi düsünce oluyor...

bu sivi nedir ne degildir? alip ekleme yapayim deli oldum :))

Opel Corsa C 1,2

Tesekkürler arkadaslar,

fren hıdrolıgı sebebı ama balatalar bıtmıstır senın balatalar bıtınce fren hıdrolıgı borularda kalır frene basınca hıdrolık kutusuna gondermez bu sana ıkaz lambasıyla haber verılır balataları deyıstırırsen sorun cozulur deyıstırmessen dısklerıde cızersın ozaman torna gerekır yada deyıstırmek

Arkadaşın ki arasıra olduğu için balata bitimi ikinci planda kalıyor. Hidrolik seviyesini kontrol/takip ederse sorunu büyük ölçüde hallolur.

Bendede yanıyordu ve seviye düşüyordu debriyajda aynı terden hidrolik kullandıgından bende alt merkezden kaçırıyordu.Kalkışlarda debriyajdan ayagını çektiginde titreme varsa debriyaj merkezin kaçırıyordur balatalarla beraber kontrol ettirmende fayda var.saygılar

Geri