El ferni kitleniyor bunun üstesinden nasıl gelirim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:D arkadaşlar genel kanıyı yazmışsınız çekmemek en iyisi bende biliyorum fakat komşum elfirenini kullanıyor bende kullanacam değil sorun onunkide opel astra oda 2000 model onda donmuyor ...

Anlaşıldı elfrenini bi 3 - 4 ay daha kullanmayacam sağolun yazdıklarınız için

zaten el freni koymları hata :D

çektiğin yer düz bi zaminse çekmeden tak vitese öle dursun biz öle yapıyoduk kışın

bence bi yanlış anlaşılma olmuş. Sanırım fb1907 el frenini çekip arabayı bırakıp gitmekten bahsetmiyor. Erzurumda benim de başıma gelen şu ki el frenin çekip 3 saniye sonra indirsem de bırakmıyor.
Belki ben yanlış anladım bilmiyorum

valla ben ankarada kütür kütür çekiyorum donmuyo, çünkü el freni tam ayarında değil sanırım :) bir kere işkillenince 90 derece dönüşte el freni çekip gaza asılayım dedim çekiyom çekiyom kaymıyo araç :D duracak gibi olursam tutuyor. ayar yaptırmam lazım.

bence bi yanlış anlaşılma olmuş. Sanırım fb1907 el frenini çekip arabayı bırakıp gitmekten bahsetmiyor. Erzurumda benim de başıma gelen şu ki el frenin çekip 3 saniye sonra indirsem de bırakmıyor.
Belki ben yanlış anladım bilmiyorum

Tam teişhis doğru çekip kıraktığın anda bile sıkıyor balataları

arkadaşlar bence el firenini kışın pek kullanmak iyi değil.balatalar yapışıyor.ancak indirirken frene tam basıp indirirseniz daha kolay ayrılır.konya da soğukta ben öyle yapıyorum.deneyin.belki faydası olur.selamlar

2 gün önce benimkide kilitlendi ne yaptıysam açılmadı.Lastiklere sıcak suyu döküyorsun,tık diye bırakıyor.Fazla zorlama balatayı yakarsın.

Geri