Eksoz Ucu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yilmust
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar benim takmış olduğum uç sesi bayağı azalttı, zaten sesin azalması için almıştım.
Diğer apartlar gibin yüksek ses çıkaranlardan değil, bende onlardan nefret ederim.
5 yıl paslanmaz ve kararmaz garantisi veriyorlar, crom olduğu için kolayına paslanmıyor, hepsiburada da satılan 5-10 ytl. lerden değil, bunlar paslanır ve kararır. Ben 35 ytl verdim aldım.
Yer ise İst. Cevizlibağda bulunan autoshop tan aldım.
Arabanın sesi bayağı azaldı, tatlı bir uğuldu geliyor, taktırırken usta eksozun ucundan 5 cm kadar kesip öyle taktı....
Bu ucun içinde sesi emecek şekilde eksozların içinde bulunan elyaflardan olduğu söylendi, bilginize....

not, ses yapan apartlardan almak istenirse onlar daha pahalı, zaten satarken söylerler, seslimi istersin, sessizmi diye.....

Son düzenleme:
arkadaşlar benim takmış olduğum uç sesi bayağı azalttı, zaten sesin azalması için almıştım.
Diğer apartlar gibin yüksek ses çıkaranlardan değil, bende onlardan nefret ederim.
5 yıl paslanmaz ve kararmaz garantisi veriyorlar, crom olduğu için kolayına paslanmıyor, hepsiburada da satılan 5-10 ytl. lerden değil, bunlar paslanır ve kararır. Ben 35 ytl verdim aldım.
Arabanın sesi bayağı azaldı, tatlı bir uğuldu geliyor, taktırırken usta eksozun ucundan 5 cm kadar kesip öyle taktı....
Bu ucun içinde sesi emecek şekilde eksozların içinde bulunan elyaflardan olduğu söylendi, bilginize....

not, ses yapan apartlardan almak istenirse onlar daha pahalı, zaten satarken söylerler, seslimi istersin, sessizmi diye.....

işte forum işte forum kardeşliği :) eyvallah cidden işime yaradı resmen bu bilgiler

peki sadece uca takılan kromlar ses yapıyor mu, bazıları yapıyor diyor... usta yapmaz diyor, acaba satmak için mi dedi diye şüphelenip almamıştım. arabanın sesinin değişmesini istemiyorum bu uçlardan hangi model olanlarından almam gerekir? bir örnek marka ya da model gösterebilir misiniz 40 ytl yi geçmeyecek şekilde ...

bulabilirsen myracing uc al komle crom olanlarda 30-50 ytl arasında değişiyordur fiatları.ben bir sene önce 30 ytl.ye pazarlıkla aldım crom uç ve çok memnunum.ucuz etin yahnisi olmaz diye ne güzel söylemiş atalarımız.my racing uç tavsiye edebilirim sana.sese gelince sesde bir değişme olmadı benim aracım astra g ben yassı bir uc taktım araca ve çokda şık oldu.aşağıda verdiğim linkte resimlerde eksoz ucu görünüyor bir fikir verebilir umarım sana
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=21120

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu egzoz uçlarının girişleri standart mı? Astra G sahibiyim almayı düşünüyorum internetten, takarken bi sorun çıkmaz değil mi? Nasıl takılıyor?

Arkadaşlar bu egzoz uçlarının girişleri standart mı? Astra G sahibiyim almayı düşünüyorum internetten, takarken bi sorun çıkmaz değil mi? Nasıl takılıyor?

eğer aracın garantideyse sadece kelepçelettir garantin bozulmasın.ama garantili değilse iyi bir kaynakçı çok rahatlıkla takabilir ucu.yalnız ucu taktırırken dikkat edin tampondan biraz ileri çıksın ucu bunun nedenide tamponla aynı hizada olursa uc zamanla egzostdan çıkan sıcak havadan dolayı tamponu karartmasın.

Son düzenleme:
arkadaşım internetten alma sonra başına bela olur, herhangi bir autoshop tan al, araçın yanında olsun, araçın ucuna ölçüp alabilirsin, bazı uçların boru genişliği dar ve ya büyük olabiliyor.
Ben böyle aldım, ölçtüm ve tanıdığın eksozcuya götürdüm, aracın eksoz ucundan biraz kesti ve aldığım ucu buraya takıp kaynak yaptı.....

kalsağlıcakla

Son çıkış yerini kesip takıldığından dolayı birazda artmış olabilir taktırdığınız ucun çapı orjinal çıkışdan daha geniş olduğundan dolayıdır. Ama çok da fark etmez.

Geri