eksantrik gergi zinciri corsa cdti 2004

alper_afk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bu eksantrik gergi zinciri kaç km de değişmeli...en son bakımda usta 120000 km dedi bazı arkadaşların duyumları en az 150000 diyen var bazıları zincir ses çıkarana kadar binilir diyor.nedir bunun normali...birde bu gergi zincirinin fiyatı hakkında usta bana işçilik dahil 300 tl dedi fazlamıdır uygunmudur bilgisi olan var mı arkadaşlar engin bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...

Yetkili servisler 100 yada 120bin de değiştiriyor diye hatırlıyorum. Zamanında yada zamanından önce önerilen yağ ile yağ değişimi, zincirin ömrünü uzatabilir. Aracım şu an 136bin kilometrede, değiştirmedim seste yok.

Her 100/120 bin km de değişeceksek, niye kayış değilde zincir koymuş bu mühendis amcalar.
bence bu tamamen servisin para tuzağı, kopanı duymadım şimdiye kadar. ben bu tuzağa düşmeyecem.
sadece yağı geçirmemek lazım, çünkü bu zincirde motor yağı ile yağlanıyor diye biliyorum.

aydın abi biz duymadık ama çok gördük kopan zincir...şakır şakır ses yapan...kafan rahat olsun değermi bir dünya paraya...

aslında bende aydın bey gibi düşünüyorum ama ya koparsaaaa :) koptumu bi dünya para haklısınız...

Hiç ses yapmadan kopanı gördüm. Tek sorun paletlerin gerginliğini kaybetmesi.

ondan sonra hıkk hıık dedi gitti diyoruz...

Elazığ opel servisinin bu konu ile ilgili verdiği cevap aynen şu ;
'dizel araçlarımızda(astra için aradım) triger zincirdir ve yağsız kalmadığı sürece değişimi söz konusu değildir, sadece V kayışının 4 yıl/60 bin km de değişimini tavsiye ediyoruz, 110 tl işçilik dahil.'

fazla söze gerek yok sanırım :)

Elazığ opel servisinin bu konu ile ilgili verdiği cevap aynen şu ;
'dizel araçlarımızda(astra için aradım) triger zincirdir ve yağsız kalmadığı sürece değişimi söz konusu değildir, sadece V kayışının 4 yıl/60 bin km de değişimini tavsiye ediyoruz, 110 tl işçilik dahil.'

fazla söze gerek yok sanırım :)

O servise gitmezdim ben bir daha...:)

Aracınızı alırken verilen servis bakım kitabında açıkça ilgili bakimlarda nelerin değişeceği yazar, zincir değişimi 120 bin km dir fabrikaya gore ama araçtan anlıyor ses farklılıklarını sezebiliyorsaniz şahsi fikrim 150 bin e kadar gider.

Eğer aracınızı sehir içi dur kalk trafikte kullanıyorsanız, ayrıca seri kalkislar, ani hızlanmalarda yapaiyorsaniz 90 binde bile değişebilir...

Tekrar diyorum o servise gitmezdim ben daha zincirin bakım aralığını bilmiyorlar,birde biz türk milleti nasiliz yahu hep işimize geldiği gibi, servisler iyi değil deriz, ustalar işten anlamaz deriz ama cebimizden az para çıkaracak seyler soylediklerinde prima adam yaparız onları haha

300 çok bütün sitelerde kapmanya var 130tl civarı işçiliğide 120 istiyorlar

ayrıca her zaman parçayı kendiniz alın ustalar daha çok kazanmak adına yan sanayi alabiliyor

değişim periyodunda kesin bir şey yok maalesef servisten servise, ustadan ustaya değişiyor ben her yağ değişimde farklı ustaya denk geldim hepsi gerek yok daha diye diye 158bine geldim ama 165binde değişeceğim artık

ayrıca v kayışınıda (20tl), devirdaimide (55tl) ve antifirizide (gm 3lt 27tl) değişin

Geri