Ekoyak Taktırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan obaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
araştırmalarıma göre en iyi etkiyi yaratanlar neodyum mıknatıslarmış...harddisklerin içinden çıkıyor harici olarak üreticiler tarafından da satılıyor...işin bu kısmı tamam...

ancak bu mıknatısların dizilimi montajı N S kutuplarıda önemli bir faktör değil mi....bunu sağlıklı bi şekilde açıklıcak olan var mı?

Neodyum mıknatısı piyasadan nereden bulabiliriz.;)

Neodyum mıknatısı piyasadan nereden bulabiliriz.;)

nette mıknatıs firmalarında olduğu yazıyor...harddisklerden de çıkıyormuş...

ama bulsakta nasıl yapıcaz bu işi anlamadım...herkes farklı bi şekilde montaj öneriyor

ha bi de istanbulda perşembe pazarında olduğu yazıyordu bir forumda

Eyvallah;)

randıman alırsan bizede bildirirsen iyi olur.
benzin pahalı yine zam gelecek yakında.belki faydasını görürüz

nette mıknatıs firmalarında olduğu yazıyor...harddisklerden de çıkıyormuş...

ama bulsakta nasıl yapıcaz bu işi anlamadım...herkes farklı bi şekilde montaj öneriyor

ha bi de istanbulda perşembe pazarında olduğu yazıyordu bir forumda

kendi yakıt tasarruf sistemini kendin yap
selam arkdaslar foruma daha yeni uye oldum ama surekli takip ediyordum. kendim bilgisayarcı oldugum için elime cok sayıda arızalı hard disk gecti ve bu hard disklerin içinde gercekten cok kuvvetli neodyum mıknatıslar var cogu modelde 2 adet ince maxtor larda 1 adet cıkmakta. bir sitede kullanılan mıknatısın benzine etki etmesi için 6 kg lık demiri tasıması gerkli denmiş ben bizzat ince maxtor dan cıkan nedyum mıknatısla 11 kg suyu kaldırdım ve yaptıgım duzenek koptu daha ne kadar kaldırırdı bilmiyorum ama 11 kg suyu kaldırdıgını biliyorum. ben de 2000 model 1.8 passat aracıma benzin hortumunun motora giren kısmına yine yanına tahtadan bi aparat yaparak iki adet maxtor mıknatısını taktım ama bunlar birbirlerini cekecek sekilde.ustundende elektrik bantı ve ısıdan etkilenmesin diye 2-3 mm kopuk izelasyon ile sardım. ama bu ekoyak ciğazını ust uste kapandıgında birbirini cekiyomu yoksa itiyomu bilmiyorum kullanan ve cihazı görmus bi arkadas bu konuda bilgi verirse sevinirim. taakalı 2 depo benzin bitti. ekonomi olayına kafayı takmış biriyim ve yolda cok yavaş parmak ucuyla gaza basarak yokuslarda boşa alarak ve bazende gaza basmayarak viteste sıfır yakıt yakarak gidiyorum. yine böyle kasarak avcılardan izmite gittim ve yol bilgisayarı nda 5.8 lt gordum. neodyum mıknatısları taktıktan sonra aynı yolda yine kasarak gitttim (trafik iki gidişte de aynı sabah erken saat) 64 km/s ortalama hız ve tuketim 5.3. ilkinde 5.8 in altına dusurememiştim denemelerim devam ediyo su an bir cift daha takmayı dusunuyorum nasıl olsa benzin hortumu uzun
smile.gif
mıknatısta beleş

Bu işine yarar herhalde. Sıra mıknatıs bulmaya geldi forum da bu işi kotaracak çok arkadaşımız var,önemli olan malzeme haydi kolay gelsin.;)

Son düzenleme:
Mıknatısların genel olarak elektronik cihazları bozduğu bir gerçek. Bizim de takacağımız mıknatıslar aracın elektronik sistemine bir zarar vermesin? İlk bakışta çok basit hatta denemeye değer gibi gördüm ama sonradan bu aklıma geldi... Mıknatıs kullananlar ne dersiniz? Olumsuz bir şey yaşadınız mı?

Bir de aklıma gelmiyor değil hani... Bu mıknatıs gerçekten etkiliyse otomobil üreticileri niye kullanmıyor? Sonuçta çok maliyetli değil ama yakıtı düşürüyor! Mesela yakıt deposunun çevresini çepeçevre saracak bir neodyum mıknatıs, tüketimi bir hayli düşürmeli!

Mıknatısı kullananlar; elektronik sisteme zararı konusundaki mesajları bekliyorum...

...

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben servise mail attım (HONDA) beni ertesi gün aradılar bu sistemi anlattım sistemi bildiklerini söylediler ve şunu eklediler bu aletin fiyatı 150 200 ytl sizce yakıtı 0.1 azaltabilmek için aylarca çalışan mühendisler varken ve bu tasarruf için binlerce dolar harcayan bir firma 150 ytl lik bir olayı mı düşünemiyor ayrıca sizin aracınız da iki adet var dedi bana bende taktırmak dan vazgeçtim.

...

Son düzenleme:
eko66 1100 ytl vectra ıcın cok para geldı bana ama yaptıgı ısı gercek anlamda gormek lazım

Geri