Ekoyak Taktırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan obaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben bu ürünü yaklaşık bir buçuk senedir kullanıyorum.10.000 km den fazla yol yaptım.Aracım opel meriva Şehir içinde kilometrede 290-300 bin arası yakıyor.Şehir dışı 100 km de 200 bin yakıyor.Özetlemek gerekirse bu cihazın tasarruf sağladığını düşünebilirz ama bu tasarrufta öyle ahım şahım bişi deyil.

mıknatısla bir uygulama düşünüyorsanız bağlayacağınız mıknatısın doğal mıknastıs olmasına dikkat edin sonradan mıknatıslık özelliği kazandırılmışlar bir süre sonra mıknatıslık özelliklerini yitiriyor

bu dogal mıknatısı nerde bulacaz aceb :)

anlaşılan biraz daha beklemek lazım . yorumları değerlendirebilmek açısından:)

doğal mıknatıs hiçbir fikrim yok nerden bulacağımız konusunda

bilgisayar bileşeni harddisklerin içerisinde bulunan mıknatıslar var ..normal mıknatıslardan çok dahaçekim özelliği var ..acaba bunlar olurmu ..bide bu mıknatıslar yuvarlak olmasımı gerekir ? yoksa parça parça borunun etrafına çevirsek olurmu . yoksa illa yuvarlakmı olması lazım küçük çapta hoparlörler var tam benzin borusuna uyar ,bilezik gibi arkarkaya sıralayalımmı :D

Eski Teyp hoparlorunden soktugum 2 adet mıknatısın ortasını kırarak yakıt hortumunun etrafına taktım uzerini bantla kapattım az once 100 km yol geldim 15ytl felan yaktı 120 den aşagı dusmedım gözle gorulur fark var hemen 3-4 tane daha bulup takacam bu fikri dusunen arkadaşa çok teşekkür ederim mükemmel birsey.... ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİMMM....!

Son düzenleme:
Eski Teyp hoparlorunden soktugum 2 adet mıknatısın ortasını kırarak yakıt hortumunun etrafına taktım uzerini bantla kapattım az once 100 km yol geldim 15ytl felan yaktı 120 den aşagı dusmedım gözle gorulur fark var hemen 3-4 tane daha bulup takacam bu fikri dusunen arkadaşa çok teşekkür ederim mükemmel birsey.... ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİMMM....!

ya sen gerçekten ciddimisin :D
abi ben boruyu mıknatısla donatırım eğer gerçekse :D
sen bi de hangi borunun neresine bağladığını anlatsana kardeş :) ben hemen bi kaç hoparlör toplayıp geliyorum :)

:):):) gelişmeyi yazında bende aramaya başlayım şu mıknatısları

arkadaşlar forumdan bi arkadaşın tavsiyesi üzerine denedim gerçekten faydası var daire şeklinde tıpkı simit gibi ortası delik ikitane mıknatısı tam ortadan ikiye böldüm tabi aynı mıknatısın kendi diğer yarısı birbirini çekmediğinden :)dolayı diğer mıknatısın yarısıyla yakıt hortumu arada kalacak şekilde birleştirdim etrafınıda bantla sardım olay bu kadar basit mıknatıs sayısı önemli değil 2 tanede takın 4 tanede size kalmış ben ikitane daha takıcam şu anda ikitane yakıt hortumunun üzerinde var aracım OPEL VECTRA C

Geri