Ehliyet İçin Yardım ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _SeRcAn_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sanırım stajyer ehliyet olacak di mi senin?

hayırlısı bakalım..

stajyer olayı daha başlamadı diye biliyorum.. yanlış mı biliyorum?

hadi hayırlısı bakalım gec olsunda güç olmasın bu kadar bekledin bir kac ay daha beklersin birşey olmaz tabi en zor beklenen aylar son aylar ama idare edeceksin artık sanırım stajyerlik bu sene başlayacaktı ama başladımı başlamadımı emin değilim..

stajer ehliyet daha yürülüğe girmedi onuda sordum sanırım 2009 yılında yürürlüğe gircekmiş yani 27 aralıkta alan aldı alamayn stajer ehliyete kaldı...ben kalmayımda stajer ehliyete sonra ne oluyosa olsun... :) :)

kardeş 90 lımısın 91 limi

90 lıyım 91 li nasıl ehliyet alsın :)

stajyer ehliyet ne oluo acep :D

burak hocam 2 yııllık sarı ehliyet olacak 2 yıl adam gibi araba kullanamayacaksın 2 kez aynı hatayı yaparsan ehliyet elinden alınıcak vs.

Edit: net bilgi

Stajyer ehliyet Mecliste bekleyen yeni Trafik Yasası çıktığı an uygulamaya geçecek bir ehliyet türüdür.Uygulama başladığı an sürücü kurslarına yeni mürcat etmiş olanlar,kayıtlı olanlar,sınavlara girmiş ancak başarılı olamayanlar (yani sınavda kalanlar) ayrıca ehliyet sınavlarında başarılı olup sertifikasını alanlar sertifika almayı hak edenler eğer sertifikalarını ehliyete çevirmemişlerse onlarda stajer ehliyet kanunundan etkilenip stajer ehliyet alacaklardır......
Peki bu kanun kapsamında çıkacak olan stajer ehliyet neler getirecek neler götürecek....
Stajer ehliyet 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra Trafik tescile müracat edip hiç bir ücret (stajer ehliyet alınırken ödeme yapılacak ) ödemeden normal ehliyete çevrilecek bir ehliyet...
2 yıl süre ile dikkat edilmesi gerekenler...
2 Yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan ve her ne derecede olursa olsun alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacaklar. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.
başka bi sitede de bunun kopyası
İlk defa sürücü belgesi alan sürücülere 2 yıllık stajyerlik uygulaması getirilecek,

* 1 yıl içerisinde kırmızı ışık kuralını 5 defa ihlal edenlerin sürücü belgeleri 1 yıl süre ile geri alınacak,

* Maddi hasarlı trafik kazalarının tespiti ve değerlendirilmesi işlemleri, sigorta şirketleri tarafından yerine getirilecek.

* 3 yıl içinde araç tescil ve sürücü belgesi işlemleri tek merkezden yapılarak, araç tescil ve sürücü belgeleri posta yoluyla ilgililerin adreslerine ulaştırılacak.

* Proje ile sadece maddi hasarla sonuçlanan ve tarafların anlaştığı trafik kazalarına trafik zabıtalarının müdahil olmaları uygulamalarına son verilecek. Kazaya karışanlar, polisi beklemeden tutanaklarını kendileri düzenleyecek ve kaza yerinden ayrılabilecek.

ayrıca sercan doğum günün yada sonraki gün alman herzaman daha iyidir bilgin olsun gerç, bu zamana kadar almışssındır artık:D

Son düzenleme:
5 senedir stajyer ehliyet çıkartacaklar daha ortada yok. Bu 2 sene öncede ben alırken diyorlardı aman bu aya yazıl yoksa stajyer çıkacak diye bence bu sürücü kurslarına olan talebi arttırmak için bir bahane. Bakıyorlar ulan bu dönem katılım çok az napalım hadi afiş asalım '' Stajyer ehliyet için son başvuru''. Ya da bunu zaten biliyoruz ama Türkiye'de bazı şeyler yavaş işliyor. Stajyer ehliyet yerine adam gibi bir eğitim verilip defansif sürüş eğitimi gibi adam gibi sağlık testlerinden geçirilip adam gibi bir direksiyon sınavına sokulursa istedikleri ''trafik canavarını yok etme'' kampanyasında daha başarılı olurlar...

bende 25 ekim sınavına giricem kaydı yaptırdım sürücü kursunada bi kere direksyon dersine gittim hoca bidaha gelmene gerek yok şimdiye kadarkilerin en iyilerinden biriydin dedi :D arabada 206 zaten ahı gitmiş vahı kalmış işkence gibiydi. arabanın debriyajı bitmiş pedal kaya gibi şanzuman haşat olmuş araba vitesteyken bile vites kolu boşta gibi sallanıyodu ilk başlarda kaldırırken biraz fazla gaz verdim sonra debriyaj baya yukarda kavrıyomuş dedim adam sen hangi arabada alıştın dedi astra dedim bu araba astra gibi değildir rahattır dedi kafamı bozdu :D gıcık oldum adama hayatında hiç opele bindinmi dicektimde gerilim olmasın die demedim bişe duymamazlıktan geldim :D

Geri