Egzozun omrunu uzatin..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahlan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sahlan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar egzozundan su atan araclar icin bu bir onerimdir, gerek soguk havalarda egzozda olusan soguk ve aracin calisma esnasinda isinan egzozun buharlasmasindan kaynaklanan nemden dolayi su atiyor bu su aracin arka susturucunun cikisin seviyesindeki suyu atabiliyor cikisin altinda kalan seviyede ise su devamli kaliyor bu da egzozun curumesinde yardimci oluyor size onerim egzozun son cikisindaki susturucunun altindan 2mm lik bir tigla delmeniz ve o suyu bosaltmaniz bu acilan 2mm lik deligin sudan daha az egzoza zarar vereceginden emin olabilirsiniz.Su atan araclar icindir bu tavsiyem . akacak olan suyu gorunce hakli oldugumu anlarsiniz..

Bu geçenlerde bizimde aklımıza geldi ancak deldiğimiz noktanın sürekli su atmanında etkisiyle çok daha hızlı bir şekilde deforme olacağını, o noktadan başlayan hızlı bir çürüme ile karşılaşabileceğimizi düşünerek vazgeçtik. Sonra birde dedimki şayet bu çözüm olsaydı egsoz firmaları bunu düşünürdü. Mutlaka onlar denemişlerdir.

arkadasım egzosu tığ yada bır cısımle delersen ordakı curume daha hızlı olur
damla esnasında kalan terlemıs su yada buhar o delıgın hızla buyumesıne yol acacaktır mantık olarak dogrudur ancak egzos ıcın atılım yonunde uygun degıldır ha tasa vurp delmıssın haa oyle delmıssın delık buyuynce susturucuyuda atacaksın bırak suyla curusun 3 5 yılda

Dedikleriniz mantikli ama sunu da unutmayin burada yeni alinan araclara bile bazi tamir servislerinde delindigini biliyorum, egzoz firmalari delerdi demisiniz,egzoz firmalari gercekten tuketiciyi dusunseler biraz kalin bir sac kullanir curumeyi dayanikliligi ikiye katlar hatta paslanmaz celik kullana bilirler biraz fiyati artar ama omurluk olurdu,o delige isiya dayanikli ozel boyalar var deldikten sonra boyaya da bilirsiniz ..

bu boyaların özelliği varmı? yoksa sıradan antipaslar mı?

o delıge katoferez ozellıgı verırısen dedıgın olur kım yapacak o ısı.......

,egzoz firmalari gercekten tuketiciyi dusunseler biraz kalin bir sac kullanir curumeyi dayanikliligi ikiye katlar hatta paslanmaz celik kullana bilirler biraz fiyati artar ama omurluk olurdu..

var zaten. otomobil firması onu kullanmıyor tabi. binlerce araç satıyor sonuçta ve bayağı pahalıya geliyor. krom ekzost bile bulabilirsin ararsan. her türlüsü var, paraya bakıyor iş.

meganların bir modelinde, egzozda orjinalinde bahsettiğin bir delik vardı. ben de onu görünce demekki oluyo ben de deleyim dedim ama çürüme meselesi geldi aklıma vaz geçtim. aslında düzgün bir delik açılıp (hızlı dönen matkap ile ve kezkin bir uç ile) o delik iyi bir boya ile boyanabilir.

Arkadaslar ben yapmadigim birseyi kimseye tavsiye etmem ben aracimin egzozunu deldim ve boyamadim bile valla akan suyu gorunce arac sular altinda kalacakti :) bu isin sakasi ama inanin ben denedim akan suyu goruncede iyiki delmisim dedim bu bir oneridir kendi yaptigim seyi tavsiye ediyorum haberiniz olsun ..

Geri