Egzoztan siyah duman ve yağ atması

Vectra_B_2001

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyi günler,
Arabamdan bir haftadır yanık kokusuna benzer hafif bir koku geliyordu. Bugün ise eve varmak üzereyken, ekzoztan yoğun miktarda siyah duman çıktı. Kontağı hemen kapattım. Ancak motor bir süre daha çalılışıp durdu. Egzosa baktığımda ise yağ attığınıda gördüm. Birdaha çalıştırmadım, evin önüne iterek getirdik. Yarın servise çektiricez. Bir arkadaş turbo hortumu yırtılmıştır dedi. Sizde neden olabilir. Yakıtı hen aynı yerden alırım. Düzenli olarakta 10.000 bakımını yaptırırım.

Conta? piston yüzükleri???

Hocam Bi Süre Çalışıp Durdu Dedinya Motor Acaba Benzinmi Kattılar Yanlışlıkla

turbonuzun dagılıs olma ıhtımalı yuksek,ambeleye kalktı,siz stop etmenıze ragmen calıstı,bu,turbonun silindirlere yağ vermesınden kaynaklı,bunun daha oncesı vardır,yanı bır anda olmaz,yağ eksıltme,mavı duman atma gıbı olaylar olmustur,en son raddede,bu duruma gelındı,büyük ıhtımal piston eritti,ınsallah bı turboyla kurtarırsınız...

Keşke kokulu kullanmasaydınız, daha çalışmıyor ise motoru açmak gerekebilir.

turbonuzun dagılıs olma ıhtımalı yuksek,ambeleye kalktı,siz stop etmenıze ragmen calıstı,bu,turbonun silindirlere yağ vermesınden kaynaklı,bunun daha oncesı vardır,yanı bır anda olmaz,yağ eksıltme,mavı duman atma gıbı olaylar olmustur,en son raddede,bu duruma gelındı,büyük ıhtımal piston eritti,ınsallah bı turboyla kurtarırsınız...

Turboysa 1500-2000 arası fiyat dediler. Peki motorada zara vermiş olabilir mi ?
Yüksek miktarda duman ve yağ attı. Artı olarak gaz pedalı kendisini kökledi. Elle çektim gelmedi. Kontağı kapattıktan 2-3 dak sonra motor anca sustu. Bugün servisede bakacaklar. İşallah sadece turbodur o zaman. Peki neden turbo silirdirlere yağ veriyordu..Turbonun yıllık bakımı varmıdır..Bunun önüne nasıl geçilebilirdi..

Su an arabayi servise cektirdim. Usta turboda bir sey gozukmuyor dedi. Ancak motorun yagina baktiginda mazot karistigini farketti. Motor yagina mazot neden karisir..

yağa mazot karışması cok daha pahalıya mal olan bı durum,4000 lırayı bulur,pompa değişmesı lazım,eger karterdekı yağın ıcınde mazot varsa tamam dedıgı dogrudur,ama yoksa,oyuna gelmeyın..

Yağ çubuğuna benim yanımda baktı. Seviye maksimum sınırı 7-8 cm geçiyordu. Ayrıca çok seyrelmiş, mazot kokuyor dedi. Bende baktım mazot kokusu vardı. Sorun pompa kaynaklımı peki, fiyat o yuzdenmi 4000 lirayı bulur. Çünkü pompa yapılalı 1 yıl olmadı. Seçkin pompa, 2 yılda garanti verdiler. Öyle bir durum varsa tekrar aynı yere götüreyim baksınlar.

kardesım,bı tamırcıye daha göster öncelıkle,oda baksın,aynı seyı soylerse ,dogrudur,pompanın kecelerı patladıgından yağa mazot vermıstır,revızyonlu bı pompa ayarla kendıne,buyuk ıhtımal 1000 tl ye cıkma pmpayı alırsın,enjektörlerın elden gecmesı alan 400 de oyle 1400 tamırcı arkadasada bı 400 tl verırsın,bu ıs 2000 tl ye bıter,dahası olmaz,yıne dıyorum,yenı pompa alalım dıyenlere aldanma,adam gıbı bı revızyonlu pompa al kurtul,yoksa yenısı 2000 tl ustunde....eger paran varsa hıc ugrasma,al yenı bı pompa ,bı takım enjektör,olay bıttı,ama deıgım gıbı 4000 tl yı bulur oynaya oynaya..

Geri