egzozdan çıkan beyaz duman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Feyzullah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Feyzullah

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese selam arkadaşlar ben 20-25 gün önce 2003 model otomatik vites bi astra nb aldım.arbamdan gayet memnunum fakat bir şey canımı çok sıkıyor.sabah arabamı çalıştırdığımda egzozdan beyaz duman çıkıyor önceleri ses etmedim ilk çalışma normaldir dedim.fakat çok sık olmamakla beraber ışıklarda durduğumda yada normal yolda giderkende bu dumanın çıktığını görüyorum.bu işten anlayan bir tanıdığım bana motor istiyor olabilir dedi.fakat arabamı aldığımda 58.250 km idi şu an 59.100 kmde orjinal kmsi.bu konu hakkında bir fikri veya tecrübesi oan birileri varsa yardımlarını esirgemesin.

çok teşekkür ederim

saygılarımla

sıcak havalarda nasıl
mesela öğlen vakti falan çalıştırıp deneyin derim. sadece su buharı olma ihtimali yüksek
yağın ve radyatör suyunun seviyesine bak sürekli, eksilme yoksa mesele de yoktur bence...

Beyaz mı, yoksa hafif mavilik de var mı? Yağ yakma olmasın? Yağı ve seviyesini kontrol edin derim.

beyaz olarak çıkıyor duman aldığım arkadaş opel lüleburgazın satış personeli 51.000 kmde tüm ağır bakımlarını yaptırmış geçen hafta 1,5 litre yağ ekledim 6.000 kmde normalmi değilmi bilmiyorum.dumana gelince sürekli olan bir şey deil arada yapıyor ama sabahları daha yoğun oluyor araba soğuktur normal diyorum ama.ustaya baktırsam daha iyi olacak sanırım

Kondens dumanıdır. Korkulacak birşey yok.

arkadaşlar öncelikle bilgi paylaşımınız için hepinize teşekkür ederim.yalnız can akaydın arkadaşım dediğin kondes dumanı nedir biraz açabilrsen konuyu bilmeyenlere faydası olur kanaatideyim.

arkadaşlar öncelikle bilgi paylaşımınız için hepinize teşekkür ederim.yalnız can akaydın arkadaşım dediğin kondes dumanı nedir biraz açabilrsen konuyu bilmeyenlere faydası olur kanaatideyim.
serin havalarda egsozun buharlaştığı suyun yoğunlaşmasını kastetmiş sanırım
serinlerde genelde beyaz duman gözlenir
6000km de 1.5lt çok geldi bana da

6000 km de 1.5 lt eksildimi yoksa eksiktide siz mi eklendiniz?
kışın soğuk havalarda her araba atar beyaz duman.nefes verseniz oda beyaz buhar gibi çıkar.bence aksi bir durum yok gibi ama yinede bakmak lazım

Son düzenleme:
serin havalarda motor ısınana kadar beyaz duman atması normal motor ısındıktan sonrada çok az bi beyaz duman olur..herşey motor ısınana kadar bence kaygılanmanıza gerek yok..havanın iyi oldugu birgün test edin ilk çaıstırdıgınzda duman cıkmaz sıcak havalarda.

Geri