Egzost Muayenesi???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alper-PD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alper-PD

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Araçların muayene işlemlerinde yapılan bir çok değişiklik sebebi ile düzenlemeler çok fazla değişti.

Duyduğuma göre Egzost Muayenesi kalkmış yada TUVTURK içerisinde yapılan muayeneye dahil edilmiş. Bu konu hakkında tam anlamıyla bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Aracım 2008 Model Combo. İlk TUV muayenesine temmuzun 5'inde giricem.

boyle bi konu duymadım heryerde halen egzost emisyon pulu verilir :s muayenesi yapılır gibi ibareler yazıyor.

kaç yılda bir peki?

yılda 1 kez

Araç 2008 model yanlız.

Egzos Emisyon Muayenesi Periyodları
Binek Araç: Trafiğe çıkış tarihinden itibaren ilk 3 yaş sonunda ve 10 yaşına kadar her 2 yılda bir , 10 yaşından sonra her yıl
Ticari Araç: Trafiğe çıkış tarihinden itibaren ilk 1 yaş sonunda ve devamında her yıl

yani muayaneye girmeden egsoz emisyon ölçümü yaptırıp pul alıcaz

selam arkadaşlar ben aracımı alalı 1 yıl olmadı daha fakat eksoz muayenesi geçmiş ceza yedim. 1 gün sonrada muayeneye gittim muayenede sordum bunu fenni muyenede yapmıyorlarmı diye bunun onunla alakası olmadığını farklı olduğunu söylediler bilmiyordum ama cezada yedikten sonra anladım:( muayene 21 tl cezada 128 tl ve yılda birkez yapılırmış. alper-pd bir araştır istersen derim.

21 liraya yapıyorlar çok kısa süren bi iş. Tüvtürk le bi alakası yok geçen hafta yaptırdım. 10 yaşından sonra her sene yapılıyormuş. :D

548 lira cezası var pulsuz geçmenin

Geri