egzos manifoldu hak.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan psidia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

psidia

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
egzos manifoldunda çatlaklar çıktı.Ustam yenilerinin 100-400 arasında olduğunu ,ancak elinde 125 YTL ye vereceği orjinal GM çıkma olduğunu söyledi hangisini istersen takayım dedi.Ben kararsız kaldım sizce ne yapayım?Yan sanayinin ucuzlarından mı?Orjinal çıkmayı mı taktırtayım.400 YTL lik biraz ağır olacak.Sizce hangisi işimi görür?Yarına kadar karar vermem gerekiyor Teşekkürler

orjinal çıkma tak. eğer paran varsa orjinal sıfır al ama kesinlikle yan sanayi alma çok çabuk çatlıyorlar.

Asagi yukari hergün yasadigim icin yaziyorum- Orijinalde catliyor. Motorun herhalde 1.8 16 V veya 2.0 16V degil mi ?

Imkan olsa Manifoldu atese atip kirmizi olana kadar bekletmek, sogumasini beklemek ve freze ile düzlemek. Bak o zaman Arabanin ömrünün sonuna kadar gider.

aynı sorun bendede var ,
sorunu hallettikten sonra yazar mısın bende öyle yapayım

Çatlak çok büyük değil ise bence değiştirmene gerek yok, öyle gittiği yere kadar idare et. Bu Vectralarda klasik olan bir arıza. Sakın ha sakın kaynak yaptırma, çünkü yine tekrar açıldığını sık sık duyuyorum. Monifoldlarımız yapıları gereği zaman içerisinde orjinal de olsa çatlayacaktır. ( manifold sökülü iken dikkat edersen bağlantı vidalarının aralıkları birbirine eşit olmadığını görürsün, mekanikcilerin ifadesine göre ısınma ve soğumalarda oluşan genleşme ve büzüşme sonucu bu çatlama meydana geliyormuş ) Benim arabanınki 11 sene sorunsuz hizmet gördükten sonra çatladı. Benim niyetim manifoldun çatlağı artarsa orjinali ile değiştirmek yönünde. İkinci elin ömrünün ne kadar olacağı şüpheli. Ekonomik sıkıntın varsa orjinal ikinci el yerine yeni yan sanayi tak derim en azından belli bir süre garantisi olur.

teşekkürler

aynı sorun bendede var ,
sorunu hallettikten sonra yazar mısın bende öyle yapayım

Aslında Savaş Abinin hep mantıklı ve doğru çözümler üretiyo bir kaç sıkıntımda sağolsun fikirlerini kullandım.Hiçbir zaman başımda ağrımadı ama bu sefer dediğini yapmadım :) Hayırlısı bakalım.Çıkma GM yi taktırdım ve şuan için herhangi bir kaçak görünmüyo sorun yok gibi .Bir terslik olursa yazarım:usta tanıdık kazık atmayacak biri olduğu için böyle yaptım

Geri