Egzos Kontrol Lambası ve Fan Arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ekosker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ekosker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar,

Aracım 2006 model Astra H 1.6 . Bundan 2 yıl önce BRC sıralı sistem lpg taktırdım. 2 hafta önce şöyle bir arzıa başladı: Çok kısa bir mesafe dahi gitsem (2-3 km gibi) kontak kapatığım zaman fan başlıyor çalışmaya. 10-15 dakika çalışıyor. Yazın 40 derecede dahi böyle bir fan çalışması olmadı. Gün içinde bir kaç kez kısa mesafe yapıp durunca da akü bitti. Aynı gün egzos kontrol lambası da yanmaya başladı.

Bir elektrikçiye gittim. Bana "Aküdeki arızadan olmuştur. Voltaj düşünce araç bazen saçmalayabilir ve fan çalıştırabilir" dedi ve aküyü değiştirdik. Ayrıca laptopla kontrol etti ve hiç problem olmadığını söyledi. Hatta aynı gün başka bir yere de laptop ile konrol ettirdim problem yok dedi.

Neyse aküyü değiştirdikten sonra 1 hafta hiç sıkıntı olmadı. Dün yine başladı. Lütfen üstadlar hem egsoz gazı arızası hem de fan arızasının aynı anda birbiri ile ne ilgisi var ve problem ne olabilir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca yarın ya da bir sonraki gün ustaya götüreceğim aracı. Ankara'dayım. Bana bir usta tavsiyesi lütfen....

Teşekkürle..

Lütfen yardım...

şöle bir ilgilisi olabilir... aracınızda bir sorundan dolayı fakir karışımda çalışıyordur... bundan dolayı egzoz lambası yanar... ayrıca fakir karışım çok yüksek sıcaklıklara neden olur ve motor daha çabuk ısınır ve sürekli fan açması gerekir ki motorunuz soğusun..

şöle bir ilgilisi olabilir... aracınızda bir sorundan dolayı fakir karışımda çalışıyordur... bundan dolayı egzoz lambası yanar... ayrıca fakir karışım çok yüksek sıcaklıklara neden olur ve motor daha çabuk ısınır ve sürekli fan açması gerekir ki motorunuz soğusun..

Peki bu fakir karışımının nedeni nedir

LPG kalibrasyon ayarından kaynaklanır. BRC servisine gidin fakiri zengine ayarlasınlar.

yalnız karışım ayarı 1 anda değişmez... sizde 2 senedir lpg varmış.. brc servisine gidip bir kontrol ettirin başka bir sorunda olabilir... benimki sadece bir tahmin..

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hafta sonu aracı servise götüreceğim. Bir cevap alırsam forumda paylaşırım.

İyi günler.

Geri