Egsoz Muayenesi neden yapılıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan start19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yanlışım yoksa yaptırmadığınız 21tl lik muayene için 250tl ve üzeri ceza ödemeniz mümkün

yanlış hatırlamıyorsam yazın trafik polisi kontrol ederken zamanı gelince yaptırın demişti, hem direk egzoz muayenenizi göreyim dedi ehliyet ruhsat bile sormadı.
600 küsür cezadan bahsetmişti.

trafik polisleri egzost muayenesini kontrol etmiyorlar artık sanırım. bende c3 ün kağıtlara baktım içinden çıkmadı. corsanın 2 senedir yok zaten. unutmuşuz. bi ara yaptırayım. bide onla uğraşmayalım...

etmezlermi hiç,aracın emisyon ölçüm değerlerini gösterir çıktı belgeyi soran bile oluyo

trafik polisleri egzost muayenesini kontrol etmiyorlar artık sanırım. bende c3 ün kağıtlara baktım içinden çıkmadı. corsanın 2 senedir yok zaten. unutmuşuz. bi ara yaptırayım. bide onla uğraşmayalım...

Bugün sanayi bölgesinden geçerken egsoz muayenesi yapan bir dükkana rastladım,benim aracında muayenesi geçmişti hemen alete bağlayıp kontrolü yaptılar.Sonuç nedir ,aracın ayarları uygun mu,karbon salınımı ne kadar hiç bir bilgi yok,sonra muayene kağıdına etiket yapıştırdılar 21 tl para verdim işim bitti.Bana bu olay çok basit geldi,araçta ayarlar düzensiz olsaydı kontrolü geçebilir miydim bilemiyorum,ben eski aracıma kontrolü geçebilmek için daha önce 2-3 kez ayar yaptırmıştım,özel sektörün muayenesi daha kolay geldi,parayı ver muayene tamam.

nolucak,devlete kaynak

hayır bu otobüslerle kamyonlar nasıl geçiyor onu anlamadım

piyasada bi ton kapkara duman atan kamyon otobüs minibüs var. bunlara rutin kontrol dışında gördüklerinde yazsalar ya...
arabayı çevir ehliyet ruhsat ver. muayenen varmı vs bıraksalarda trafiği tehlikeyi atanlarla etrafı zehirleyenlerle uğraşsalar...

bizim arabanon kağıtlarına baktım bende öle bişi göremedim galiba kırmızılı bir kağıttı :D araç 2006 nisan çıkışlı muayenesi oldu :D onu yaptırmadık en yakın zamanda yaptırmalı.

avrupa standartlarına tam geçmediğimiz için araçlar rahatlıkla egzos muayenesinden geçebiliyo eğer standartlara tamamen uyulsa piyasada katalizörü sökülmüş bir tane araç kalmaması lazım

Geri