Egsoz gazı emisyon kontrol lambası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hızlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hızlı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, 2004 Model ve 50.000 km deki aracımın bugün yolda giderken egsoz gazı emisyon kontrol lambası yandı. ( Yağ lambasıyla akü sarj lambasının arasındaki sarı işaret. ) Bu lamba niye yanar? Sebebini bilen ustalarımız cevaplarsa sevinirim. El kitabından baktım, bu lamba ya yanarmış ya da yanıp sönerek ikaz verirmiş. Benimki ilk andan beri sürekli yanıyor. Ayrıca çalışmada ve gidişte hiçbir anormallik yok. Acaba arıza nerededir? Bu şekilde kullanmanın ne gibi sakıncaları olabilir? Bu durumu daha önce yaşayan arkadaşların yorumlarını da bekliyorum.Araç 1.4 Astra Club Ecotec motor. Selamlar

oksijen sondasıyla lambda sensörü katalizörde bulunan bu iki sensörler egsoz manifoldundan çıkan gazların içindeki O2 CO NOX HC gibi gazları ölçüyor... demekki ölçmede bi anormallik var ve uyarı veriyor yakıt aldığınız yeri değiştirin ... gene yanıyorsa sanırım EGR valfi arızalanmıştır... yada çok kurum bağlamıştır.... yani yakıttan yanar o ışık....saygılar...

aynı sorun bende de olmuştu. istanbuldan ankaraya gidiyodum, başta biraztırstım, 2-3 gün sonra ışık söndü, bende biyere göstermedim, 5 ay kadar oldu, hiçbir sorun yok. istenilen egsoz gazı değerleri aşıldığında yanıyormuş galiba. ama sen göstereceksen biyere sonucunu yaz, bizde öğrenelim

yakıttan olabilir aldığınız yeri değiştirin.

bazen yüksek rakımlara çıkıldığındada yapabiliyor o arızayı

Arkadaşlar Opel asra 2000 model bir haftadan beri sarı lamba yanyor, motor kısmını kontrol ettiğmide kaput fitilinin kenarına asılmış vaziyette bulunan iki kibrit kususu büyüklüğünde siyah üzerinde 20 cm hortum ve 3 lü elektirik soketi olan bu kutnun hortumunun yırtıldığını gördüm, hortumu onarıp tekrar taktığımda sarı lamba sönüyor ama araç istop ediyor, ayağımı gazden çekince hemen istop ediyor, çıkarınca çalışıyor normal olarak, bir düşük devir çalışıyor ama çalışıyor, nedendir acaba

ya benim bildiğim LPG takılı araçlarda ki benimkinde sık sık yanar kendiliğinden bir ara söner sonra yine yanar böyle sürer gider ..cihazda ise arıza olarak yakıt karışımı hatası veriyor ama önemsemiyorum kendiliğinden sönüyor çünkü.

Geri