egreeeee

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albars
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

albars

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bu egr delirtecek beni. İlk arızadan sonra bir kere temizlettim. Bir süre iyi gitti ama sonra yeniden gaza geç tepki sorunu başladı. Tabi suçlu yine egr çıktı.:mad:
Bu egr yi artık kesinkez karar verdim iptal edicem. Forumda baya okudum genelde yorumlar olumlu ancak benim aracım corsa b 1,2 16 v 2000. Bu modelde iptal mümkünmü ve istanbulda avrupa yakasında iptal yapan yer varmı? Birde corsa B de daha önce iptal yapan arkadaşlar varmı , yorumlarını alabilirsem sevinirim.

en sağlıklısı belirli periyotlarla temizletmenizi tavsiye ederim.

Bu egr yi temizletmenin veya iptal ettirmenin avantajları nelerdir? Eğer uygun birşeyse ben de iptal ettirmeyi düşünürüm. İptal edince yakıt tüketimi artar mı?

EGR yi bence iptal etmeyiniz. Niye diye sorarsanız biraz ne işe yaradığını anlatayım, EGR sistemi manifolddan çıkan egzoz gazını soğutarak temiz hava ile karışıp tekrar gazı pistonlara gönderir bunun sonucunda gaz haldeki yanmamış yakıtı tekrar pistonlarda yakarsınız bununla beraber egzoz gazındaki NOx gazı azaltmış olursunuz böylece çevreyi daha az kirletmiş olursunuz ve yanmamış yakıtıda yakarak yakıt performansına yardımcı olmuş olursunuz şimdiki dizel arabalarda Euro 5 normlarını tutturmanız için EGR sistemi şarttır EGR ve DPF (dizel partikül filtresi veya katalatik konverter) ile Euro 5 'i tutturabilmektedir. EURO 6 da bütün bu sistemlerin yanında birde adblue (üre püskürtme sistemi) gelecek o zaman yakıtın yanında bir üre almamız gerekecek neyse sözün kısası EGR'yi iptal etmemeniz sizin faydanıza...

Bilgi için teşekkürler. Bazıları EGR yi körlemenin yakıt tüketimini düşürdüğünü söylüyorlar??

egr yi körleştirmek çekişi arttırır. yakıtı düşürmez...

egr yi körleştirmek çekişi arttırır. yakıtı düşürmez...
Çekişi arttırıyorsa ve tüketim artmıyorsa süper o zaman

Geri