egr temizleme nasıl yapılır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 06 HK 256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
egr diye yanlış parçayımı söktük şimdi...:)

Hadi ya.Egr motoru karşımıza aldığımızda sağdamı kalıyor?

evet sağda kalıyor ateşleme bobininin radyatöre doğru olan kısmında önünde yani

ayrıca x20xe motorlarda egr yi iptal etmek isterseniz 2 civatasını söküp 2 ye ayırıyorsunuz önünüze muhtemelen kirli bir yüzey ve 2 delik çıkıyor. bu yüzeye birebir uyan fakat ortadaki delikleri olmayan ince çelik veya benzeri dayanıklı bir metal kesip koyun ve kapatıp civataları sıkın. böylece delikler arası hava sirkülasyonunu kesmiş ve kirlenip tıkanma arıza lambası yakma gibi sorunların önüne geçmiş oluyorsunuz. 5 yıldır bu şekilde kullanıyorum egr den yana sorunum hiç olmadı. çünkü iptal:)

Son düzenleme:
peki arabada ne gibi değişiklik oldu, egr ne yapıyodu ki, iptal edince daha iyi oldu??

egr diye yanlış parçayımı söktük şimdi...:)

sizin söktüğünüz parça egr valfi ama temizleyerek sonuç alabileceğinizi düşünmüyorum. yine de bir deneyin sokmüşsünüz nasıl olsa...

Son düzenleme:
evet en azından rolanti ayarlayıcı olduğunu öğrendim, sökmüşken temizleyeyim, dikkat etmem gerekenler neler bu parçayı temizlerken,,, bilenler paylaşsın..

peki arabada ne gibi değişiklik oldu, egr ne yapıyodu ki, iptal edince daha iyi oldu??

iptal etmekle sadece motora kurum birikmesini azaltmış oldum. bide egr nin zamanla bozulup sinirimide bozmasından kurtuldum:)

hiç faydalı bi işe yaramıyo mu bu egr, yakıta, güce etkisi yokmu?

:) ramazan en azından temizlenebilecek bir parça sökmüşsün.... kolay gelsiin.

sağol abi bu sayende oldu, ben resmini çekip sana sormuştum egr mi diye :)

Geri