EGR arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scuba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

scuba

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba 1999 model astram var X16XEL motor.Aracı alığımda EGR arızası vardı EGR valfini değiştirdim,tekrar arıza verdi.Motor beyninden dediler onuda cıkma ama sağlam bi beyinle değiştirdim.şu anda tekrar EGR arızası veriyor.Tabi bu arada sistemdeki bütün elkektronik malzemeleri denedik.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı???

Sertan kardeş benim arabam X16XEL motor ben bunların iptal olmaığını zannediyorum.Z16XE motorlarda bazı modelen sonra iptal oluğunu biliyorum ama X ler olmuyo diye biliyorum ayrıca dediğim gibi mot.beyni çıkma ama test edilmiş sağlam,egr valfide yeni olmasına rağmen EGR arızası veriyor ve yakıt arttı ayrıca büjileri söküp baktığımızda bujiler kararmiş oluyo.yani arac benzini yakamiyo 3 aydan beri herşeyi denedik.bende opel servisinde çalişiyorum ama bu araç beni çildirtti sanayideki elektronikcilerde baktı,he bide arac soğukken biraz tekleme yapiyor.artık arabaya binmek istemiyorum.

ben usta değilim ama tahminimce enjektörleriniz arızalı olabilir.
ustalarımız bu konuyu gördüğünde cevap yazacaklardır.

tesisatı kontrol ettir bence

tesisatı kontrol ettir bence
kurum temizliği yapılması gerekiyor öncelikle ben daha öncede uğraştım bu arıza ile çok egr valfi değiştiridm ama çözülmedi beyinden olmaz zaten arıza çok zor ihtimal servis boşuna değiştirmişş carbon clean yapılacak orjinal ilaç ilee ama sorun bitecekk.

Silindir kapağı söküldü komple kurum temizliği yapıldı ayrıca motor tesisatı da denedik.Enjektörler söküldü ve kontrol edildi onlarda da sorun yokmuş ama arızamız devam ediyor.>Ateşleme bobin,krank,eksantrik,gazpotansiyometresi,rolantiayarlayıcı,su sıcaklık sensörü denedik.ama arıza devam ediyor.araç sabah soğuk iken biraz tekler gibi çalişiyo,ısınınca düzeliyo.yola çikinca biraz kullanıldığında EGR arızası veriyor.Ayrıca bujiler kararmiş oluyor.

Geri