EDS + polis duble kitlemes

o yasa aym tarafından daha cıktıgı gibi iptal edildi yani vatandaşı
uyarmak zorundasın dedi, haberi bulursam paylaşırım.
torba yasanın ertesi gunu bi chpli onu aym e götürmüştü
 
Haberlere güvenmiyorum aym kararını bulabilirseniz daha iyi olur.
Konu ile ilgili genelgeler yayınlandı bende bulabilirsem yazarım buraya.
 
sevinirim o genelgeyi ben okumustun ama chp o konuda sanırsam aym e gitmişti
ama sonuc ne oldu hatırlamıyorum karar cıktı mı cıkmadı mı tam emin degilim.
 
Şifahen dün konunun piri :) arkadastan teyit ettim halihazırda uygulamalar dediğim gibi oluyor, hatta soyle bir acıklama yaptı ordaki asıl amacın heran yakalanabilme bilincinin oluşturulmasıdır dedi.
 
Kesilen trafik cezaları ister sürücünün yüzene isterse aracın tescil plakasına yazılsın trafik birimleri tarafından pol-net kayıtlarına işlenir. Gecikme olmaz fakat çok fazla ceza kesilmesi durumunda kayıtlara geçmesi zaman alabilir.Bunda da en son yapılan değişiklikle en kısa sürede işleme alınır denildiği için polisin geç göndereyim vatandaş itiraz edemesin gibi bir düşüncesi olamaz. Çünkü itirazda vatandaş geçmiş yılların cezasına bile itiraz edebiliyor. Kaldıki arkadaşın bahsetmiş olduğu cezada bir suçun iki cezası olmaz gerçekten aynı yerde ise birini iptal ettire bilir. Radar levha konusu ise levha konulması zorunluluğu kalkalı yıllar oldu. Aklınızda bulunsun diye yazayım radar cezalarında görüntü kayıtları mevcut olduğundan mahkeme tarafındn iptal edilme olasılığı çok düşüktür. Plaka hatası falan yoksa itiraz edip birde mahkeme masrafları ödemenizi tavsiye etmem.
 
1- Ortada işlenmiş bir suç varsa itiraz etmenin bir manası yoktur. 50 km ile gidilmesi gereken bir yerde 90 km hızla gidilmişse suç işlenmiş demektir. Geç tebliğ edildi, uyarı levhası yoktu gibi mazeretlerin arkasına sığınmak 50 km hız tahdidi olan bir yerde bizlere 90 km hızla gidilmesi hakkını vermez.
2- Yasalarda "Devlet vatandaşına tuzak kurulamaz", "kuş gibi avlayamaz" ibaresi varsa vatandaş da bu hakkını sonuna kadar kullanır. Yasalardaki bu veya buna benzer ibareler insanların kafasını bulandırıyor. Sanki "nasıl olsa uyarı levhası yok o zaman hız sınırını aşabilirim" gibi bir anlayışın ortaya çıkmasına neden oluyor. Malüm yollarımızın % 90 nında "dikkat radar" uyarı levhası yok, o zaman levha yok diye gazı kökleyecek miyiz? O nedenle ben bu tür bir uygulamaya sıcak bakmıyorum.
3- Kesilen cezaların; kesilme, sisteme girme, postaya verilme, tebligat yapılma/yapılamama tarihleri kayıt altına alınıyor. O konuda sıkıntı yaşanmaz, ama muhtarlara (veya başka bir yetkili kişiye bırakılan) teslim edilen belgelerin tebliğ tarihleri muhtara teslim edildiği tarih değil de ilgili kişiye teslim edildiği tarih olarak işleme alınırsa o zaman sorun yaşanmaz.
 
Son düzenleme:
Trafik cezalarının mahalle muhtarlarına bırakılması diye birşey olamaz. Postacı gider vatandaşı adresinde bulamazsa tebligatın üzerine yazar ve ceza mazbatasını geri iade eder. Ondan sonra iade olunan mazbata trafik birimlerince bir ay süre ile panoya askıya alınır. Bu askı sırasında vatandaş cezadan haberdar olursa tebliği yapılır ve erken ödeme indiriminden faydalanır. Haberi olmaz ise panoya asılan ceza bir ay sonra tebliğ edilememiştir diyerek ilgili vergi dairesini bildirilir. Süreç böyle işler bilginize
 
smihci, hicbirsey yasa ustune degildir ve yasa eger iptal edilmediyse , UYARI YAPMADAN TUZAK KURARAK CEZA YAZAMAZSIN diyordu. Yani istersen 180 ile git farketmez devlet seni uyarmadan ceza kesemez diye cezalar iptal ediliyordu ama şu an ki durum hakkında hala kesin veri yok.
 
Osman bey vatandaş olarak yasalara karşı boynumuz kıldan incedir, yasa ne derse o yapılır/uygulanır. O konuda sorun yok. Benim karşı olduğum şey: Kanun koyucu bir yasa çıkartıyor, hemen ardından da yasanın sonuna ............ olursa bu yasa kişiyi bağlamaz gibi bir muafiyet notunun eklenmesine :(. Radar uygulamasında "devlet vatandaşına tuzak kuramaz, uygulama yapılan yere uyarı levhasının konulması gerekir" deniyor. Yasanın bu şekilde uygulanması bence son derece yanlış, çünkü bu yasadan cesaret alan sürücüler uyarı levhasının bulunmadığı yerlerde aşırı sürat yaparlar.
Diğer yandan Sivrihisar-Ankara arasındaki bölünmüş yolda ortalama hızı ölçen kameralı sistemler var. Bu sistemlerin olduğu yerlerde hiçbir uyarı levhası da yok. Şimdi bu cihazların tespit ettiği aşırı süratler "uyarı levhası" yok diye geçersiz mi sayılacak?
Çelişkilerin ortadan kalkması ve mahkemelerin iş yükünün azaltılması için yasalar çok net ve anlaşılır olmalıdır ki vatandaşların kafası karışmasın, tıpkı cam filmi olayındaki uygulama gibi, cam filmi vatandaşa yasak, dava açan avukatlara, hatırlı kişilere ve kamu araçlarına serbest :(.
 
burada demek istedigimi anlamadınız, ben 90 km hızı onaylamıyorum Ama 50 gidilecek yerde
56 ile giden adama sırf kota doldurmak icin ceza yazan polislere
 
Geri
Üst