ECU'la araçların neresinde?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mbbilici
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar ben aracı inceliyorum ahmeth arkadaşın verdiği ilk tavsiyeye göre. ama tüm sensörler bir araya toplanıp, kalın bir boru halinde aracın torpido bölümüne gidiyor. nasıl emin olacağız buna? emin olanların. yardımını bekliyorum.

torpidonun altındaki plastik döğeşmenin altında raf vardır rafı al sonra yaslandığı döşemenin içinde...

plastik döşemenin arkasında yani. teşekkürler!

arkadaşlar şimdi şöyle yardımcı olayım arabalarda ecu (electronic control unit) in kısaltmasıdır. engine control unit yardımcı bir sistem olup sadece motorla ilgili bir ünitedir. unutmayın ecu sadece yürümesini sağlamaz arabanın içerdeki iç aydınlatmanızdan tutunda camlarınıza kadar o ayarlar. söylediğin engine control unit sadece motorla ilgili işlemleri yapan fakat yinede ecu dan aldığı bilgiler doğrultusunda işleyen bir ünitedir. ayrıca bazı araçlarda bu efi (electronic fuel injection) olarak geçer. yani yakıt sistemiyle alakalı ünite. ECU dan aldığı yol bilgilerinin (hız,devir,yük,eğim...) doğrultusunda hazır cetveli üzerinden gerekli yakıt miktarı ve ateşleme zamanını ayarlar. yüksek performans ve düşük yakıt. yada optimum diyebiliriz.

peki bu durumda, bujilere ateşleme bilgisini gönderen ünite hangisidir. ve bu 99 model B kasa corsa da da aynı mı.?

yukardada belirttiğim gibi bujilerinde ateşleme bilgilerini genel anlamıyla EFI verir. bu kaba taslak işleme prensibi tüm injeksiyonlu arabalarda böyledir. ve 99 model B kasa corsa nızdada bu böyle. saygılarımla...

Geri