Ecoflex olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Ynt: Ecoflex olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

ecoflex opel web sitesinde de belirtildiği gibi tüketim ve emisyon ile ilgilidir.
kilometrede 104 gram CO2 salınımında bulunduğundan dolayı ecoflex start stop olan araçlar için geçerli bir terim oldu.

birde böyle bişey buldum.
"Modelin çevreci özelliğini ve düşük yakıt tüketimini vurgulamak kullanılan bir model uzantısı da (Opel Corsa ecoFLEX, Astra ecoFLEX gibi) diyebiliriz. Tıpkı VW’nin Bluemotion modelleri gibi. EcoFLEX serisini standart modellerden ayıran kimi farklılıklar da mevcut. Bunların başında düşük rölanti devrine sahip motor, modifiye edilmiş ve son dişli oranı artırılmış şanzıman, düşük sürtünme direncine sahip lastikler geliyor."

firstemperor link' Alıntı:
ben anlam veremiyorum opelin bu işlerine. ruhsatta cdti yazıyor, katalogda dte, motor üzerinde ecotech,forumda ecoflex. ilginç

- zaten ecoflex motor, cdti motorun biraz güçlendirilmiş hali olduğu için, bu şekilde denmeside pek yadırganamaz :)
( ecoflex motor, cdti motor'a göre 5 beygirlik güç artışı ve daha az emisyon oranları vb gelişmeleri içerir )
- dte'yi nerde gördünüz anlamak mümkün değil. genelde bunu ecoflex'in startstoplu hali için kullanıyorlar....
- ecotech dediğinde ise, opelin tüm motorlarını kapsayan genel bir ad. konu başlığı gibi..
(benzinde olsa dizelde olsa, opel motorlarına ecotech genel ismini veriyor)

Opel sitesinde kendi opelini yarat konfig kısmında motorlar dte olarak geçiyor.
Ayrıca benim faturada 1.3DTE olarak geçiyor.
Ayrıca şasi numarasına göre bakıldığındada DTE model olarak geçiyor araba ilginç:)

dte'yi de bu sene litarütüre soktular :) onu tam bende anlayamıyorum o yüzden...
benim faturamda bu ibare bulunsaydı, aradaki farkı sorardım, araştırırdım muhakkak...

Ben araştırdımda pek verimli bilgiler yok.Biraz daha yeni nesilmiş cdtiden falan filan.Fazla yeterli bilgi yok nedense.

onderak link' Alıntı:
- zaten ecoflex motor, cdti motorun biraz güçlendirilmiş hali olduğu için, bu şekilde denmeside pek yadırganamaz :)
( ecoflex motor, cdti motor'a göre 5 beygirlik güç artışı ve daha az emisyon oranları vb gelişmeleri içerir )
- dte'yi nerde gördünüz anlamak mümkün değil. genelde bunu ecoflex'in startstoplu hali için kullanıyorlar....
- ecotech dediğinde ise, opelin tüm motorlarını kapsayan genel bir ad. konu başlığı gibi..
(benzinde olsa dizelde olsa, opel motorlarına ecotech genel ismini veriyor)
opelin sitesinde konfigüratorde dte yazısı yazıyor. neyi anlamak mümkün değil derken ne demek istediniz. ayrıca ruhsatımdada yazıyor A13DTE.
birde fiyat listesindede meriva için dizel seçeneğinde sadece ecoflex ile birlikte var.

firstemperor link' Alıntı:
opelin sitesinde konfigüratorde dte yazısı yazıyor. neyi anlamak mümkün değil derken ne demek istediniz. ayrıca ruhsatımdada yazıyor A13DTE.
birde fiyat listesindede meriva için dizel seçeneğinde sadece ecoflex ile birlikte var.

- dte yazısının anlamını anlamak mümkün değil. 2013 yılında neden opel ecoflex motora dte adını verdi? neyi değiştirdi?
- yada dte kelimesi neyi ifade etmek için 2013 yılında litarütüre sokuldu?
- benim kendi araştırmalarıma göre bulabildiğim tek bilgi; dte'nin ecoflex motorun startstoplu haline verilen isim olduğu yönünde.

motor kodu sanırım dte.
A13DTE

tahmin ediyorum ki, makyajda yeni bir isim verebilmek için konulmuş sanırım dte. ama ecoflex başka birşeyde olabilir yukarda yazdığım gibi "Bunların başında düşük rölanti devrine sahip motor, modifiye edilmiş ve son dişli oranı artırılmış şanzıman, düşük sürtünme direncine sahip energysaver lastikler"
sadece start&stop ifade ediyorsa eğer o zaman meriva dizel sadece S&S ile satılıyor, fiyat listesinde sadece ecoflex var dizelde

Geri