Ebay'dan alışveriş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MadeN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aranızda ebay ' dan alışveriş yapan varmı? varsa bu kargo, ödeme veya teferruatları paylaşırsa çok sevinirim!.. şimdiden teşekkürler!..

ben de hep düşünüyorum ama cesaret edemiyorum ya bi terslik çıkarsa diye

Geçmişte bu konuyla ilgili oldukça konuşulmuştu.Arama yaparsan fikir edinebilirsin.

ben tech2 İÇİN KREDİ KARTI İLE 32MGBYT KART ALDIM SORUN OLMADI 1 HAFTADA ELİME ULAŞTI

ben bir iki defa yaptım cila kamera falan aldım ikisinde de 2 günde istanbuldan erzincan'a elime geçti ve hiç bir sorun olmadı kredi kartı ile aldım ve mal eline geçtikten sonra siteye onay veriyorsun ondan sonra paranı satıcıya aktarıyorlar yani bi sorun çıkarsa ihbar ediyorsun parayı satıcıya vermiyorlar.

100 ytl altında olunca gümrüğe girmiyor. bu arada

Bende 1 ay önce FM transmitter aldım 20 güne geldi, 10 gün falan oldu sanırım xwnon kit sipariş ettim henüz gelmedi gelmesi en çok 1 ay sürebiliyormuş 15 günde gelirse iyi. ebay'dan alışveriş yapabilmek için öncelikle paypal.com'a kredi kartını tanımlaman gerekiyor. arkadaşlarında bahsettiği gibi sipariş verdikten sonra satıcı hemen parayı alamıyor. senin onayından sonra hesabına geçiyor ama belli bir süre sonra onay vermesende parayı alır, eğer sen ürünü alamazsan 1 ayı geçirmeden şikayetini iletmelisin. birde satıcının profilini incele diğer alıcıların yorumlarını dikkate al. notu%98'den yukarı olsun.

bazı yanlışlarınız var onları düzelteyim. gümrükte sınır 200$ veya 100€ dur. ebaydan çıkabilecek sorun gümrükte kalmasıdır alacağınız eşyanın. bir kere ülkemize 2. el araba parçası sokmak yasaktır. onun dışında bu sınırların üstündeyse vergi verirsiniz.
birde burada eğer kredi kartı ile direk öderseniz sonra satıcı ile sorun çıkarsa paranızı almanız biraz zor olabilir. onun için en güzel ödeme şeki paypaldır. paypal bir aracı kuruluştur bunun sayesinde hem kredi kartınızı kimseye vermemiş olursunuz sadece paypala verirsiniz. hemde bir sorun çıkarsa onlara başvurarak sorunun çözülmesini isteyebilirsiniz. eğer paypal sizi haklı bulursa ver satıcı paranızı ödemezse paypal kendi satıcıdan parayı keser ve sizin hesabınıza yatırır ki paypalı güzel yapan en güzel tarafı budur.
para ödedikten sonra siz onay verince parayı satıcıya yatırma işi türk sitelerde var ama ebayda öle birşey olmaması lazım.

Geri