eBAY.... EBay.. Yardım ???????????

TR ye kargo ne tutar sizce?
tahminim 30 dolar civarı ( 20 ile 40 dolar arası ) bişeyler tutar. nasıl gönderdiğine göre değişir. yani deniz yoluyla ve sigortasız gönderirse 15 dolara bile olur ama uçak kargosuyla ve sigortalı gönderirse 40 dolara kadar çıkabilir. bahsettiğim ilgiltereden göndermeler için geçerli. ama almanyadan bu fiyatların yarısı yada 3/2 si de olabilir.

tahminim 30 dolar civarı ( 20 ile 40 dolar arası ) bişeyler tutar. nasıl gönderdiğine göre değişir. yani deniz yoluyla ve sigortasız gönderirse 15 dolara bile olur ama uçak kargosuyla ve sigortalı gönderirse 40 dolara kadar çıkabilir. bahsettiğim ilgiltereden göndermeler için geçerli. ama almanyadan bu fiyatların yarısı yada 3/2 si de olabilir.

Siz daha önce alışveriş yaptınızmı ?

Siz daha önce alışveriş yaptınızmı ?
evet birkaç defa yaptım aşağı yukarı böyle fiyatlar... benim aldığım ürünler hep ingiltereden geldi ama...

Bu arada ingiltere d ki ebay.co.uk sitesinde 2-3 euro daha ucuz tabi yine aynı satıcı satıyor. Hemde TR satışı var. Acaba boş kutu yollarmılar bana?

Sana Sami Özberk arkadaşımız yol gösterebilir.

Bu ürün ingiltere de zaten.Kargosuda Royal mail ile tahminen 10 Gbp.Fiyat birimi nin Gbp ( sterlin ) olduğuna dikkatinizi çekerim.Bu gibi durumlarda mesafe tanımlama larını referans alabilirsiniz. Yanılmıyorsam İngiltere-Türkiye Zone2 olmalı.Zone2 olan örneğin Bulgaristan a 7.5 Sterline yollayabiliyor ise Tr yede aynı fiyata bilemedin en fazla 10-12 Sterline gelir.Ancak bunu önceden satıcı ile görüşmeniz en sağlıklı yol .zira ürünü satın alıp yada arttırmayı kazandıktan sonra size 30 sterlin diye beyan da bulunsa bile ya ödemek ya da negatif feedback almak zorunda kalırsınız.
Ama şunu belirtmek isterimki prosedürü pek fazla bilmiyorsanız bilen biri ile yapın ki ; Alınıp ödenmeyen ve bunun gibi hatalardan dolayı Türkiye adına ürün almak oldukça zorlaşıyor.Çünki satıcılarda müthiş bir önyargı ve isteksizlik oluşuyor haklı olarak.

Geri