E Devlet

corsa cdti

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Tem 2008
Mesajlar
1,203
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
İnşallah öyledir kardeşim. Ama işte konu her zaman olduğu gibi başka yerlere gidiyor ama oto çöpe para harcamak yerine artık bu teknoloji siber saldırı falan filan içinde yatırım yapsalar iyi olacak. Bu kafa ile gider isek zaten bir yerden bir çekil de patlak verecek. Ama bizim siyasiler hala lay lay lom peşinde oldukları için sadece teknoloji internet dediğin de akıllarına gelen sosyal paylaşım siteleri ve vatandaş nerelere girmiş onu takip edeyim geliyor başkada bir şey gelmiyor.

bu görev zamanında ODTÜ ye verilmiş, son siber saldırılarda sistem ve alt yapının çok yetersiz olduğu ortaya çıktığı halde ODTÜ bunu kabul etmedi..
yapıldığı zamanlardaki teknoloji ile devam ediyorlarmış, bilgilerin tek bir yerde depolanması, erişimin tek noktadan sağlanması gibi.
durum böyle olunca saldırı kolay oluyor, çok sayıda hacker bir de ele geçirdikleri zombi bilgisayarları da kullanarak yüz binlerce kullanıcı aynı anda tek noktaya yüklenince sistem çöküyor.
sızmak ve bilgi elde etmek kolaylaşıyor.
saldırılardan sonra gerçekler ortaya çıkınca sanıyorum bu işi bir kanun değişikliği ile bu konuda uzman bir kamu kurumuna devredip tüm sistemi yeni teknolojiyle yeniden kuracaklarmış.
 

nahrom

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Mar 2016
Mesajlar
18
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Siteyi ziyaret et
Cep uygulamasi var e dewletin arkadaslar cok kullanisli

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst