e bay alışveriş

ebayda havuz muhabbetı yok ki arkadaşlar..paypal aracılıgıyla parayı satıcıya gönderiyorsunuz o da parasını alınca malı kargoluyor.ben kaç sefer aldım hem bu şekilde oldu..yada ben mi büyük bir yanılgı içindeyim acaba_?

malın gelmesse dispute açarsın ebayda ve ebay yetklileri satıcıya ulaşır ve sorar neden yollamadın diye ya paran iade edilir başıma 1 defa geldiki dispute hiç iyi bir şey değildir o satıcı için..

malın gelmesse dispute açarsın ebayda ve ebay yetklileri satıcıya ulaşır ve sorar neden yollamadın diye ya paran iade edilir başıma 1 defa geldiki dispute hiç iyi bir şey değildir o satıcı için..
yani para gidiyor önce..mal gelmezse dispute açıyosun..
önce para sonra mal..mal gelmezse şikayet gibi bir durum..

yani para gidiyor önce..mal gelmezse dispute açıyosun..
önce para sonra mal..mal gelmezse şikayet gibi bir durum..

evet orda havuza gerek yok çünkü ebay uluslar arası yasalarca korunuyor yani satıcı nerde olursa olsun ebay adamlardan hesap soruyor gerekirse satıcının banka hesabından para geri çekilip iade ediliyor.. türkiyede ebay olmamasının nedenide türkiyede bu tür uluslar arası internet yasalarına henüz dahil olmuş olmaması..

gitti gidiyorunda havuz sistemi dediği bu sistemi bu yüzden kullanıyor yoksa bizde para önden giderse :D ürün gelmeme olasılığı çok yüksek olur :D ..

Ama genede sıkıntı yaşamak istemiyorsanız kesinlikle kullanıcının alış veriş sayısı puanı aldığı yorumlara bakın sırtınızı güvene alında sıkıntı çıkmasın..

Bilip Bilmeyen yorum yapmış lütfen kafa karıştırmayalım arkadaşlar Hakan Güzelce açıklamış. Benimde başıma geldi ücretini paypaldan anında ödediğim mal bana gelmedi (adamın hesabına geçmişti) Ancak Ben dispute açtım adama biraz süre tanıdılar. Adam cevap bile vermeyince param Ebay tarafından iade edildi.

bende şans yoktur o para geri gelmez :D

ebayden almaktan vageçtim abdden kargosu 75 dolar tutuyor sadece

yahu neden hep ebay amerika???? ebay.de almanyada var sonucta posta parasi o kadar tutmaz..birde alirken saticiya lütfen almadan önce teklif verin mesela ben alirken almanyadan alisveris bu ebay olmak zorunda degil...MWST frei deyin yani kdv siz olsun sonucta bu mal almanyadan cikiyor niye vergi ödeniyor? ben kendi ogluma görme engelli kamera sistemi aldim tahtayi laptop üzeri görmesi icin 900 euro kdv si tutuyor söyledim bu EU ülkesi disi cikiyor vergi almayin kabul ettiler yolladilar
:D

yahu neden hep ebay amerika???? ebay.de almanyada var sonucta posta parasi o kadar tutmaz..birde alirken saticiya lütfen almadan önce teklif verin mesela ben alirken almanyadan alisveris bu ebay olmak zorunda degil...MWST frei deyin yani kdv siz olsun sonucta bu mal almanyadan cikiyor niye vergi ödeniyor? ben kendi ogluma görme engelli kamera sistemi aldim tahtayi laptop üzeri görmesi icin 900 euro kdv si tutuyor söyledim bu EU ülkesi disi cikiyor vergi almayin kabul ettiler yolladilar
:D

selim abi her şeyin bir üretim yeri var ben rc carı bilmem ama elektronik eşyaları ebay hongkongdan alıyorum sudan ucuz aynı ürünler ebay.co.uk veya ebay.de çok fahiş iki üç misli bazı parçalarda fark ediyor.. mesela opelime aksesuar parçalar aldım ebay.co.uk den aldım orda vauxhall diye geçiyor malum niye ordan aldım nedendir bilinmez ebay.de aynı vectra parçaları aşırı pahalı idi .. ama ebay.dende ingilterede olmayan bir iki parça almışlığım var.. yani neticede her şeyin bir yeri var.. ürünün menşe-i üretildiği yer çok önemli.. mesela son bir örnek arkadaş ipad2 bakdı sadece amerikan dükkanlarda var hongkong ingiltere almanya da çok fahiş..

iphone 3gs 8 g amerika da dükkan fiyatı 99 dolarken trde dükkan fiyatı 1300 tl civarıydı yerinden almak lazım :D

Geri