Düşük Devirde Araç kullanmak motorda kromlaşma ya da kromlama yapar mı?

araçta çekmeme, gaz verince silkelenme gibi bir problem yoksa bence ustan yanılıyor. dayımın ducatosunda yukardaki hadiseler vardı ve ilk önce kurum temizlendi (katalizör vs.) daha sonra egr temizlendi ama dayım kırsal motorin koyuyodu araca. bence senin problemin bujilerden kaynaklanıyor olabilir. ama olmayadabilir.:D

şimdi arkadaşlar benim arabada arıza olduğundan mıdır nedir, ben şehiriçinde 1 ve 2. viteste bazen gaza dokunmuyorum çünkü araba kendi kendine gidiyor düz yolda hatta hafif yokuşları bile çıkıyor.devir mesela 1000-1100 devirde oluyor.yani araba stop etmek istemiyor.gazda ve benzinde de aynı.birçok arkadaşım buna hayret etti.böyle kullanmak da zaralı mıdır?

Aracın ECU'sunun stop etmeyi önlemek için böyle davrandığını okumuştum OTOHABER'de...

Konuyu açan arkadaş araçla ilgili son durum hakkında bilgi vermemiş..

Şimdi son durum şöyle:

Aracı konuyu açarken bahsettiğim gibi bir kere daha yani 4. kez opel yetkili servisine gösterdim.

Yine aynı şeyi yaptılar. Arıza yine tekrar etti. En son kaskoma haber verdim Trabzon yetkili servisi aradım aracı gelip alacaklar. Bekliyorum. Motor kapağı açılacakmış bana söyledikleri o. ben de ne gerekiyorsa yapın yollayın aracı dedim. Bakalım ne olacak.

Eğer dedikleri gibi düşük devirle gitmekten dolayı bir sıkıntı olduysa hemen Almanya'ya fabrikasına şikayet mektubu yazıcam. Çünkü bas bas bağırıyorlar düşük devirde vites yükseltin yakıt tasarrufu yapın diye sonra bozuluyor yaptıkları araçlar... Olmadı tüketici mahkemesine kadar gitmeye kararlıyım...

???

Son düzenleme:
Şimdi son durum şöyle:

Aracı konuyu açarken bahsettiğim gibi bir kere daha yani 4. kez opel yetkili servisine gösterdim.

Yine aynı şeyi yaptılar. Arıza yine tekrar etti. En son kaskoma haber verdim Trabzon yetkili servisi aradım aracı gelip alacaklar. Bekliyorum. Motor kapağı açılacakmış bana söyledikleri o. ben de ne gerekiyorsa yapın yollayın aracı dedim. Bakalım ne olacak.

Eğer dedikleri gibi düşük devirle gitmekten dolayı bir sıkıntı olduysa hemen Almanya'ya fabrikasına şikayet mektubu yazıcam. Çünkü bas bas bağırıyorlar düşük devirde vites yükseltin yakıt tasarrufu yapın diye sonra bozuluyor yaptıkları araçlar... Olmadı tüketici mahkemesine kadar gitmeye kararlıyım...

Hayırlısıyla en kısa zamanda sıkıntı çözülür inşallah. Ama yapacağım ilk iş, o servisten uzak durup, iyi bir motor ustası araştırmak olurdu. Kolay gelsin.

Nihayet buldular

Hayırlısıyla en kısa zamanda sıkıntı çözülür inşallah. Ama yapacağım ilk iş, o servisten uzak durup, iyi bir motor ustası araştırmak olurdu. Kolay gelsin.

Arkadaşlar merhaba,

Bu yetkili servislere olan güvenim her geçen gün azalıyor.

Aracı en son kendi ellerimle götürdüğümde dedim ki "Ustam lambda sensörüyle alakalı bir durum olabilir bu baktınız mı?"

Dinlemediler tabii... Motoru açıcaz dediler...

Ben de kaskomu aradım evden adırdım arabayı yolladım bunlara...

1 hafta kaldı araba. Önce Ateşleme bobinini söktüler yenisini taktılar denem yaptılar arıza lambası yine yandı.
SOnra beyni söktüler yenisini taktılar yine arıza lambası yandı.

En son dediğime geldiler galiba PORT yani lambda sensörünü söktük baktık çok aşırı kurumlama vardı temizledik şimdilik iyi gidiyor dediler... Yani en başta dediğime kulak verseydiler böyle olmazdı.

Aracı henüz almadım, az sonra arayıp EGR valfini de temizlemelerini söylicem. Büyük ihtimlle akılarının ucundan bile geçmedi. Araç bazen silkeleme yapıp güçten düşüyor. Bir iki forum gezdim bu sorunu yaşayan başkaları da varmış. EGR temizlenmesi ardından ortadan kalkmış. Biraz benim kadar forumda gezse o ustalar ben boşuna sıkıntı yaşamayacaktım bu kadar...

Yarın da gidince aracı almaya ufak çaplı bi kavga edicem adamlarla...

Geri