Düşük Devirde Araç kullanmak motorda kromlaşma ya da kromlama yapar mı?

şimdi arkadaşlar benim arabada arıza olduğundan mıdır nedir, ben şehiriçinde 1 ve 2. viteste bazen gaza dokunmuyorum çünkü araba kendi kendine gidiyor düz yolda hatta hafif yokuşları bile çıkıyor.devir mesela 1000-1100 devirde oluyor.yani araba stop etmek istemiyor.gazda ve benzinde de aynı.birçok arkadaşım buna hayret etti.böyle kullanmak da zaralı mıdır?

Hidrolik Debriyaj avantajımı bu ben denemedi hep hafif gaz ile kalktım ama eğer öyleyse deneyeceğim bi

bizim vectrada da arıza lambası arada yanardı pislikten olyor dedi ustalar ışık yanınca boştayken yüksek devir çalıştırırdık ışık sönerdi

Hidrolik Debriyaj avantajımı bu ben denemedi hep hafif gaz ile kalktım ama eğer öyleyse deneyeceğim bi
debriyajım yumuşak.hidrolik mi bilmiyorum ama bende ki durum böyle.bu şekilde araba giderken frene hafif basıyorum, motor sanki buna karşı tepki veriyor , araba titremeye başlıyor.freni bırakınca tekrar ileri atılıyor, araba gidiyor öylece...

debriyajım yumuşak.hidrolik mi bilmiyorum ama bende ki durum böyle.bu şekilde araba giderken frene hafif basıyorum, motor sanki buna karşı tepki veriyor , araba titremeye başlıyor.freni bırakınca tekrar ileri atılıyor, araba gidiyor öylece...
her arabada olabilecek bişey ki bu.. niye ilginç geldi size.....
araba rolantide gidiyor frene basınca rolanti devrinin altına düşüyor tekliyor freni bırakınca araba otomatik olarak kendini rolantiye getirmek için gazlıyor

her arabada olabilecek bişey ki bu.. niye ilginç geldi size.....
araba rolantide gidiyor frene basınca rolanti devrinin altına düşüyor tekliyor freni bırakınca araba otomatik olarak kendini rolantiye getirmek için gazlıyor

Rölanti devrinin fazlalığından olabilirmi ? Şöyleki aracımda rölanti devri 500 dd'de sabit yaz kış rölantiinin 1000dd de yada az fazlasında rölanti çalıştıran motorlarda bu avantaj olabilirmi?

Rölanti devrinin fazlalığından olabilirmi ? Şöyleki aracımda rölanti devri 500 dd'de sabit yaz kış rölantiinin 1000dd de yada az fazlasında rölanti çalıştıran motorlarda bu avantaj olabilirmi?

sizin rölanti düşükmüş 500 çok düşük

Evet hatta emin olmak için kadran resmine dahi baktım bunun iyimi kötümü olduğunu bilemiyorum aslnda..
bence bir ustaya gösterin siz rölantisi normal bir corsadan daha fazla gaz vermek zorunda kalıyorsunuzdur bu yüzden yakıt artışınız falan olabilir performans kaybı da olabilir daha bilen birine göstermek lazım ama normal değil..
kırmızıda falan beklerken arabanız stop etmiyormu?

bence bir ustaya gösterin siz rölantisi normal bir corsadan daha fazla gaz vermek zorunda kalıyorsunuzdur bu yüzden yakıt artışınız falan olabilir performans kaybı da olabilir daha bilen birine göstermek lazım ama normal değil..
kırmızıda falan beklerken arabanız stop etmiyormu?

Kırmızıda beklerken stop sorunu yok ,beklerken gözüme çarpan bir rölanti oynaması ve düşüklüğüde yok

Konuyu açan arkadaş araçla ilgili son durum hakkında bilgi vermemiş..

Geri