Düşük Devirde Araç kullanmak motorda kromlaşma ya da kromlama yapar mı?

kurum yakit hava karisiminin duzensizliginden oturude olur diye biliyorum ben..
yani yalnizca araci surekli dusuk devirde kullanmak kurum yapacak diye birsey yok..
bence siz carbon clean yaptirin..
enjektorlerinize de bir baktirin derim..

Aracı devirli kullanmanın faydalarını bizzat yaşadım , 3500-4500 arası vites değiştiririm , bu tip kullanımımla motor arıza lambasını 1 ay önce söndürdüm bidahada yanmadı , yanlız performanslı kullanmayı seven biri iseniz ve aracınızda opel ise bagajınızda en az 1 litre motor yağı bulunsun çünkü çok çabuk yağ eksiltir , ayrıca aracımda gazın litresini 1.98 den aldığımız memleketimizde km de 20 krş yakıyor.(şehir içi)

:):):)

5 yaşında benzinli bir araçta ne kurumu yahu? Dizel olsa belki anlayışla karşılarım ama benzinli bir araçta öyle kolay kolay kurum olmaz. Zaten motordaki kurumun arıza lambası yaktığını da ilk defa duydum. Araçta başka bir sıkıntı vardır. Mustafa kardeş sen hangi şikayetle gittin servise? Çekiş düşmesi, sallanma, titreme, yakıt artması, bastığında gitmeme ya da benzeri farkettiğin bir sıkıntı üzerine mi yoksa sadece arıza lambası yandı diye mi?

Ben servise aracımda arıza lambası yanmasının dışında herhangibir şikayetle gitmemiştim bu forumdaki ilk yazımı yazdığımda sadece arıza lambası yanıyordu. Ama son 1 ayda araçta zaman zaman yolda giderken titreme gaza basınca daha da belirgin bir biçimde silkeleme gibi durumlar ortaya çıktı.

Araç henüz 2 yaşındayken Carbon Clean işlemi yine Trabzon Vardallar yetkili servisinde yapılmıştı.

Bugün tekrar az önce bahsettiğim şikayetle ilgili olarak gittik servise, yine daha önce yaptıklarına benzer bir işlem yaptılar ve kurum oluşumundan bahsettiler, ısrarla sensör arızası oalbileceğini dile getiridm ama baktıklarını ve sensör arızası olmadığını söylediler. Eğer lamba yanarsa tekrar bu sefer motor kapağı açılacakmış. Yetkili servisteki ustaların dediği bu... ben de anlayabilmiş değilim meseleyi, 75bin km'deki aracta ne gibi bir sorun olabilir anlayabilmiş değilim... Üstelik fabrikası bu araca 100bin km yada 2 yıl garanti veriyor... daha 75bin olmadan motor kapağı açılacak hale geldiyse bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :S

Aracı devirli kullanmanın faydalarını bizzat yaşadım , 3500-4500 arası vites değiştiririm , bu tip kullanımımla motor arıza lambasını 1 ay önce söndürdüm bidahada yanmadı , yanlız performanslı kullanmayı seven biri iseniz ve aracınızda opel ise bagajınızda en az 1 litre motor yağı bulunsun çünkü çok çabuk yağ eksiltir , ayrıca aracımda gazın litresini 1.98 den aldığımız memleketimizde km de 20 krş yakıyor.(şehir içi)

Arıza lambasını henüz söndürememiştim ama uzun süredir epey devirli kullanıyorum aracımı, en son da servise götürdüm lambayı söndürdüler... bakalım hayırlısıyla inşallah yanmaz bi daha...

günümüzün yakıt fiyatlarından insan gaza basmaya korkuyor

motor kapağını açmak 800 tl den neden başlıyor anlamadım motor kapağı açılır tamirat yapılır parçaya para ödersin ve usta da el emeğini alır televizyon mu ya bu.üst kapağı söküp takan bir usta en fazla 200-300 tl alması lazım

aracin atesleme problemi var ve eger bobin iyi ateslemede sorun yoksa bujiler iyi ise bu 5000 devirde bagirtma bana sacma geliyor..en iyi yöntem triger iyi kontrol edilir,
gevseklik veya kacirma varmi bu kontrollerden sonra iyi bir kompresör ölctürmektir..ihtimal o ki diyorum ama bunu en son yapilacak....ventillerde problem var yani sibop

şimdi arkadaşlar benim arabada arıza olduğundan mıdır nedir, ben şehiriçinde 1 ve 2. viteste bazen gaza dokunmuyorum çünkü araba kendi kendine gidiyor düz yolda hatta hafif yokuşları bile çıkıyor.devir mesela 1000-1100 devirde oluyor.yani araba stop etmek istemiyor.gazda ve benzinde de aynı.birçok arkadaşım buna hayret etti.böyle kullanmak da zaralı mıdır?

şimdi arkadaşlar benim arabada arıza olduğundan mıdır nedir, ben şehiriçinde 1 ve 2. viteste bazen gaza dokunmuyorum çünkü araba kendi kendine gidiyor düz yolda hatta hafif yokuşları bile çıkıyor.devir mesela 1000-1100 devirde oluyor.yani araba stop etmek istemiyor.gazda ve benzinde de aynı.birçok arkadaşım buna hayret etti.böyle kullanmak da zaralı mıdır?

Bende de Astra 1.6 var bahsettiğin durum bende de mevcut. zannedersem bu normaldir. Hatta kalkışlarda hiç gaza basmadan ayağını debriyajdan nazikçe çektiğinde araba yürür stop etmez. Yokuşta da hızlanarak çıkmaya çalışır. Bilgisi olanlar varsa paylaşsınlar.

Geri