Paylaşım güzel ama bi 1900 lü yılların başındaki halimize bakın birde 2000 li yıllardaki halimize yazık kendi ellerimizle kendimizi mahvefiyoruz1920 lerde hiç bir şeyimiz yoktu ama Kayseride uçak fabrikamız vardı şimdi her şeyimiz var ama kendimize ait dogrudürüst bir kumaş fabrikamız araba fabrikamız bile yok. Ne geçmişimizden ders alıyoruz nede öğrenmek için çaba sarfediyoruz .
Artık çoğu insanın aklına Osmanlı İmp.dendiğinde mehter takımı Türkiye Cumhuriyeti tarihi deyince lisede ezberletilen 3-5 birşey geliyor devamı yok. Ne Osmanlı önceside birtek Alparslan geliyor sadece.
Dünya Mitolojisi ve Dünta Tarihi diye binbilmemkaç sayfalık 2 kitap okumuştum Düşünsenize Dünya tarihi kitabında Türk adı bile geçmiyordu Çin seddi için "Güneyden ve doğudan gelen barbar kavimlere karşı yapıldı" şeklinde bahsediliyordu o kadar Ayni tabiri National Geographics 'de kullanmıştı Mitoloji kitabın da da sadece Sümerlerden bahsediliyordu Oysa Türkler olmadan dünya hele hele avrupa tarihinden bahsetmek imkansızdır.
Düşünün ve lütfen araştırın int. elinizin altında size en basit bir sorun 3 kıtaya yayılmış Osmanlının savaş taktikleri ve savaş sanatı hk. ne kadar bilgiye ulaşabileceksiniz. Aklımıza gelen ilk şey yeniçeriler mehter takımı ve Cüneyt Arkın filmlerindeki gavur memleketin yaban güzeli

repliği .
Henüz 300 yıllık bile tarihi olmayan ABD'nin tarihini ezberledik filmerle ama binlerce yıllık tarihi olan Türk tarihinden çoğumuzun ne haberimiz var ne de farkındayız.
Mustafa Kemal "istikbal Göklerdedir " demiş doğru Ama çok daha önemli bir şey daha demiş " Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur" Bunu direk bize söylemiş Allah aşkına kaçımız bunun farkındayız.
Artık bunun farkına varma vakti gelmedimi arkadaşlar
Yanlış anlaşılma olmasın bunun siyasetle politikayla alakası olsun diye yazmadım yanlış anlaşılmakta istemem sadece resimleri görüp alttaki yazıları okuyunca içim ezildi yuz yıl önce dişimizden tırnagımızdan arttırıp satın almışız aradan 100 yıl geçmiş hala satın alıyoruz hatta alamıyoruz uçakları verırız ama radar sistemini vermeyiz diyorlar üzülüyorum ya ne yalan söyleyim şu memlekette yaşayan insanların halini görünce üzülüyorum bu adamlar böyle ikiyüzlülük yapınca zoruma gidiyor arkadaşlar yoksa ne politika ne bişey.
Başızınızı ağrıttıysam özür dilerim