Duman atma problemi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Abarth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Abarth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 88K km deki 1.7 Dti aracım bakımlarını yaptırmama ramen fena(en azından beni rahatsız ediyor) şekilde duman atıyor. Ne yapmalıyım? Aynı sorunu yaşayanlar var mı? 5K km önce carbon clean yapıldığı söyleniyor ama ben inanmıyorum, bunu anlamanın bir yolu var mı? Tekrar yaptırsam sakıncası olur mu?

siyah duman mı atıyor yoksa mavimi siyahsa yakıttan mavi ise motorun yağ yakmasındandır...aracı cihaza bağlatın ...

Araç bildiğiniz simsiyah duman atıyor. Dizellerden çıkmasına alışık olduğumuz dumanın yaklaşık 2-3 kat fazlası.

Araç bildiğiniz simsiyah duman atıyor. Dizellerden çıkmasına alışık olduğumuz dumanın yaklaşık 2-3 kat fazlası.
kardes benimde ayni kafayi yicem ya ole bi siyah duman atiyoki tamponum kapkara oluyo mazotla anca temizliyorumda cikiyor. ama benim sole.bi.durumum var bak.sende.dene hava akismetresinin fisini cektigim anda siyah duman tamamen kesiyo ama fisi taktigimda gene simsiyah atiyo hava akisi sifir aldim sorun gene ayni naapmaliyiz.sendede.bolemi.denedinmi cikarip.fisini

zengin karışımdan dolayı duman attığını tahmin ediyorum

enjektörden olur ,turboda veya hortumlarda sorun olabilir son olarak egr iptaliyle sorununuz çözülebilir

Dizeller problemli arabalar şahsen dizellerin en sinir olduğum yanı o gır gır çalışan motorları ayrıca en ufak problemde kara duman atmaya başlıyor sizin görüşünüz nedir bilmiyorum ama bu devirde dizel ile benzinli farkı kalmadı zaten dizel 4.20 benzinli 4.90 :) bu devirde benzinli almak çok daha mantıklı

Benim aracim uzilimli olmasina ragmen cok duman atmiyor. Alt devirlerde bogulursa biraz atiyor. Ama siyah dumanin sebebi hava yakit karisim oraninin duzenli olmamasindandir. Ya injektor yada turbo sorunundan cok duman atar.

GT-I9500 S4 Cihazımdan Tapatalk ile gönderildi

Önceki aracım olan 2005 model 1.3 corsa cdti aracımla 5 ay kadar önce benimde başıma böyle bir durum gelmişti . Yokuşlarda çekişte sorun olurdu, siyah duman atardı. Sorun egr deydi 500 tl ye hallolmuştu.

Geri