Duman Atıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aruda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aruda

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar.
Arkadaşlar benim vectra fan devreye girince aşırı derece duman atıyor valla mavi mi beyazmı orasını cözemedim.araçta öyle aşırı derce yağ yakma yok 1000km de anca 200gr ancak eksiltiyo lpg li ancak 600 kmde filan yarım litre su eksiltiyor
özellikle hararet yükselip fan devraye girince kenara cekiyorum ekgozdan aşırı derce duman atıyor ve stop ediyorum motoru ekgoz ucuna bakıyorum sanki sigara dumanı gibi duman geliyor birkaç saniyeliğine

SAYGILARIMLA

öncelikle gecmis olsun arkadasim....
olaslik conta görünüyor,yani belli bir sicaklikta genlesmeden dolayi contadan pistonlara dogru kaciriyor..
tavsiyem iyi bir usta arti conta degisiminde özellikle kapak vidalarinin yenilenmesi...

SEMİA
ama ne yağda su, ne suda yağ var, contadan olsa birbirlerine karışmaz mı?

herzaman degil...eger kacirdigi yer su kanalindan yaga ise yagda su görünür kakao rengi alir,birde yagi suya karistirma olayi olur buda yineyag kanalini su kanalina dogru yakti ise..arti birde suyu pistona dogru akiyorsa ki bu akma motor sicakken basincdan ise onu da yakarak buhar olarak egzosa verir..yani herzman yaga veya suya karistirma ile olmayabilir..senin anlatisina göre su eksiltme egzosda duman sunu belirtiyor...
motor isininca genlesmeden contadan pistona dogru kacirma yapiyor...

Geri