dizel ve lpg bir arada

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan avcı87
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bizim aç gözlü millet ucuz olsun diye açar lpg ayarını sonra piston gömlek kaputtan fırlar :D Valla benim düşündüğüm enjektörlere zararı olurmu? ayrıca eurodizel kullanan araçlardansa normal motorinle çalışan araçlara takmak mototrinin dah kalın bir yakıt ve yağlayıcı özelliği olan bir yakıt oluşundan dolayı daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum..

valla öyle aman aman bir talep olacağını hiç sanmam. kamyoncular zaten kaçak iran mazotunu bir şekilde tedarik ediyorlar. Euro diesel kullanan oto sürücüleride ne idüğü belirsiz bir sisteme %25 kar için o kadar parayı vermez sanırım.. LPG sistemi takılacak benzinli araçların bile ateşleme sistemini baştan aşağı değiştirmeyi tavsiye eden lpg servisleri; bujisi, ateşlemesi olmayan bir sistemde neler talep ederler allah bilir. Ayrıca lpgnin aşırı yanıcılığı nedeniyle ortaya çıkan ısı ve yıpratıcı etki motor ömründen de çalacaktır..

Benzin ve motorinin yanma sıcaklıklarının farkından dolayı(lpg benzine çok yakın) Bu olayı nasıl başardıklarına şaştım kaldım doğrusu..Şöyle ki dizel araçlarda sıkıştırılan hava miktarı daha fazla olduğundan yanma odasındaki hava daha çok genleşiyor ve doğal olarak daha çok ısınıyor..Bu da lpg yi içeriye gönderdiğinizde patlama etkisini daha çok yapacaktır ve piston,sekman.krank mili vs vs..ye daha çok yük bindirecektir..Bu da motorun ömrünün kısaltmasına yol açabilir diye düşünüyorum..Tıpkı dizel araca benzin koyduğunuzda yaptığı etkinin biraz düşüğü gibi birşey...

alla alla:D bi yanlışlık olmasın yaws:D CNG olmasın bunlar LPG :D:D alla alla merak ettim şimdiK:Dhll olsun adamlara ne diyelim...

olmayacak sey degıl zaten gemılerde bır zamanlar kullanılıyordu ama bırlıkte yakılarak degıl aynı suankı sıralı sıstem benzınlı lpg donusumlerı gıbı ama artık kullanılmıyor fazla hacım kaplaması tehlıkseı gıbı nedenlerle ama dızelle beraberde olur neden olmasın hava ıle beraber motorun ıcıne bır mıktar lpg verılıp dızellede atesleme yapılır cokta ıyı olur torkun yanında guc benzınlı arabanın peformansından dahada ıyı olur denemk lazım:D

Geri