• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

Dizel otamatik insignia ugultu sesi

3-4 viteste 45-70 arasında geliyordu eski otobüslerdeki şanzımanların hızlanma sesine benzer bir sesti. O dönemlerde araştırdığımda normal olduğu tork konvertörlülerin karekterleri gereği böyle davrandığını okumuştum.

Kaynak link
 
  • Beğen
Tepkiler: serdaraslan
Ciddi bir sorun mu iş açar mi o yüzden üzerine düştüm biraz
 
Ben yaklaşık 50 bin kilometre bindim eğer aynı ses ise bende sorun çıkmadı.
 
Ciddi bir sorun mu iş açar mi o yüzden üzerine düştüm biraz
Bir sorun değil o hocam tüm insignialarda var şanzıman yağını usulüne uygun şekilde değiştiyseniz kafaya takmayın
 
Benim bu foruma sorduğum ilk soru buydu sanırım. 8yıl 110bin km'dir kullanmaktayım, her 50bin kmde şanzıman yağı değiştirdim. Dediğiniz hız aralığında sanırım 4. Viteste oluşuyordu 3e de çekseniz uğultu oluyor. Vitesten ziyade hıza bağlı aslında 40-50km arasında oluşuyor.

Bu da yıllar önceki ilgili konu;

 
Aracı hala kullanıyor musunuz ?
 
Ses aynı şekilde devam ediyor o zaman , artma azalma oldu mu ?
 
Ses aynı şekilde devam ediyor o zaman , artma azalma oldu mu ?
Evet, bir değişiklik olmadı.
 
Arkadaşlar bir sorum daha olacak arac durur vaziyette, p r n d geçişleri arasında aracın altından çıt çıt ses geliyor vites değiştikçe bu ses normal mi yaşayan var mi ?
 
Geri
Üst